Kabakla yapılan lezzetli cips... Hazırlanışı ise üstelik bakın nasıl kolay

Kabakla yapılan lezzetli cips... Hazırlanışı ise üstelik bakın nasıl kolay
Kabakla yapılan lezzetli cips tarifi oldukça kolay ve sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi sunmaktadır.

Kabakla yapılan lezzetli cips tarifi oldukça kolay ve sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi sunmaktadır. Kabak, içerdiği lif ve antioksidanlarla besleyici bir sebze olup, cips olarak hazırlanarak da oldukça lezzetli bir atıştırmalık haline gelmektedir. İşte kabak cipsi tarifinin kolay hazırlanışı:

Kabak cipsi tarifi bu kadar basit! Sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi arayanlar için ideal bir seçenek olan kabak cipsi, aynı zamanda evde kolayca hazırlanabilen bir tarif olmasıyla da dikkat çekmektedir. Dilerseniz farklı baharatlar ekleyerek veya yanına yoğurtlu sos ile servis ederek lezzetine lezzet katabilirsiniz. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun!

maxresdefault.jpg

Kabak Cips Tarifi İçin Malzemeler


2 orta boy kabak
1 adet soda
Sebze çeşnisi veya tuz
Un

Kabak Cips Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabakları güzelce yıkıyoruz. Uzunlamasına ortadan kesiyoruz ve çok ince olacak şekilde jülyen jülyen doğruyoruz. İnce olmazsa çıtır çıtır olmaz ! Derin bir kasede çeşniyle veya tuzla harmanlıyoruz. Harmanladıktan sonra sodanın hepsini üzerine döküyoruz. Ayrı bir kaba 1 su bardağı unu boşaltıyoruz ve elimizle süzdürdüğümüz kabakları içine atıp hepsini unluyoruz. Daha sonra kabakları kabaca alıp eleğin içine koyuyoruz fazla ununu eleyip kızgın yağda pişiriyoruz.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam