Tanrıkulu: Faili meçhul cinayetler dairesinde hangi dosyalar incelenmeyecek?
Kısa Dalga - Adalet Bakanı Akın Gürlek, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faili meçhul cinayetleri araştırmak amacıyla bir daire başkanlığı kurulduğunu duyurmuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yaptığı değerlendirmede, "Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faili meçhul cinayetleri araştırmak amacıyla bir daire başkanlığı kurulduğu ifade edildi. Sayın Bakan da bu yönde açıklamalarda bulundu. Ancak dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki resepsiyonda kendisine yöneltilen bir soruya verdiği yanıtta, faili meçhul cinayetlerin tamamının değil, yalnızca bazılarının inceleneceğini açıkça ifade etti" dedi.
"Bu ayrım neye göre yapılacak?"
Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı:
"Altını özellikle çizmek istiyorum; faili meçhul her cinayet değil, sadece bazıları incelenecek deniliyor. Buradan Sayın Bakan'a soruyorum; bunun kriteri nedir? Hangi dosyalar incelenecektir, hangileri incelenmeyecektir? Bu ayrım neye göre yapılacaktır? Arkasında 'derin devlet' olduğu iddia edilen dosyalar mı kastedilmektedir? Örneğin, Diyarbakır’ın orta yerinde öldürülen ve faili meçhul kalan Tahir Elçi suikastı yeniden araştırılacak mıdır? Sayın Bakan'dan tüm bu sorulara açık ve net yanıtlar bekliyoruz."
Adalet Bakanı Gürlek: Takipsizlik verilen tüm dosyalar tek tek inceleniyor
Akın Gürlek: Aileleri, çocukların işlediği bazı suçlardan sorumlu tutmayı gündeme getireceğiz
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.