1 bardak ondan koyun sarmalarınız ne dağılsın ne de suyunu salsın! Lezzetli sarmanın sırları

1 bardak ondan koyun sarmalarınız ne dağılsın ne de suyunu salsın! Lezzetli sarmanın sırları
Yaprak sarma hazırlarken aklınızda bulunması gereken öneriler. Bu tarifle hazırlanan yaprak sarma çok daha lezzetli oluyor

Yaprak sarma yapmanın püf noktaları arasında öncelikle taze ve kaliteli yaprakların seçilmesi gelir. Yaprakların sarmadan önce tuzlu suda bekletilmesi ve ardından iyice yıkanması önemlidir. Dolma içi olarak kullanılacak pirinç ve et karışımının baharatlarla harmanlanması da lezzet açısından önemlidir. Yaprak sarmaların tencereye dizilirken sıkıca yerleştirilmesi ve üzerlerine limon dilimleri konulması da sarmaların lezzetini artıracaktır. Bu püf noktalarına dikkat ederek yapacağınız yaprak sarmaları misafirlerinizi mest edecek!

2q.jpg

YAPRAK SARMAYA LEZZET KATAN ÖNERİLER

Hiçbir yerde bulamayacağınız o tüyo ile geldik. Yaprak sarmalarınızın lokum gibi pişmesi için yarmak sarmalarını pişirmeden hemen önce tenceye yarım şişe maden suyu dökmeniz yeterli olacaktır.

Öncelikle yaprak sarmalarının dağılmasını önlemek için sarmaları tencereye dizdikten sonra üzerini porselen bir tabakla örtün. Bu yöntemle sarmalarınız hem daha iyi pişecek hem de dağılmayacak.

maxresdefault-002.jpg

Sarmalarınızı bol içli olsun diyerek doldurmayın. Bir tatlı kaşığı iç harcı koymanız yeterli olacaktır. Aksi taktirde fazlasıyla doğdurduğunuz iç harcındaki pirinç şişerek sarmalarınızın dağılmasına neden olacaktır.

2q-001.jpg

Tencerenin altına mutlaka boş yaprak dizin. Bu şekilde direk dizmeye başamadığınız sarmaların tencerenin dibine yapışmasını engelleyerek dağılmasını önlmeiş olacaksınız.

Kaynaklar: tarifsiteniz.com, ensonhaber.com, youtube.com, kisadalga.net

İlgili Haberler
Yaşam