19 yaşındaki Asiye Nur Atalay'ı öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet istemi

19 yaşındaki Asiye Nur Atalay'ı öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet istemi
İstanbul'un Esenler ilçesinde Asiye Nur Atalay'ı öldüren Ümit Karakoyun hakkında dava açıldı.

25 yaşındaki Ümit Karakoyun, 4 Mayıs günü sokak ortasında önünü kestiği Atalay’ı başından silahla vurarak öldürmüş, sonra da tutuklanmıştı. Atalay'ın annesi, Karakoyun'un beş yıldır kızına takıntılı olduğunu ve rahatsızlık verdiğini söylemişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nin iddianamesinde, Karakoyun ile Atalay'ın yedi yıl önce 'kendi aralarında nişanlandığı' belirtildi.

İddianamede, Atalay'ın olay günü teyzesiyle Ç. isimli arkadaşının evine giderken apartman girişinde arkadaşının boşanma aşamasındaki eşi Mesut Gezer'le karşılaştıkları dile getirildi.

Gezer'in kendilerini durdurarak, "Gitmeyin benim evime. Asiye girme benim evime" dediği anlatıldı. Daha sonrasında Ç.'nin "Siz eve gelin, onun zaten uzaklaştırması var" demesi üzerine Atalay ve beraberindekilerin eve çıktıkları belirtildi.

Tanık Ç., daha sonra sosyal medya hesabı üzerinde canlı yayın açarak, oyun havaları eşliğinde oyunlar oynadıklarının anlatıldığı iddianamede Ümit Karakoyun canlı yayına girdiği ifade edildi.

Karakoyun'un "Asiye! Seni de o yanındakini de vuracağım. Bekleyin siz ben geliyorum. Evini biliyorum. Oynadığın oyunları açtığın göbeği sana göstereceğim. Kollayın kendinizi. Geberteceğim sizi" şeklinde yorum yaptığı, daha sonra canlı yayının kapatıldığı kaydedildi.

İddianameye göre, Asiye ve beraberindeki ikili evden çıkarak yürüdükleri esnada Karakoyun yanlarına geldi. Daha sonra Karakoyun yanındaki silahı çıkartarak Atalay'ın çantasına koydu.

Karakoyun, Atalay'a "Y.'yle konuşuyormuşsun. Birlikte Kastamonu'ya gitmişsiniz. Hepsini öğrendim. Ben sana göstereceğim" demesi üzerine "Yok öyle bir şey, yanlış duymuşsun" cevabını aldı.

Daha sonra cinayetin gerçekleştiği belirtildi.

İddianamede sanık Ümit Karakoyun hakkında 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Diğer sanık Mesut Gezer hakkında ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan müebbet hapis ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılması istendi. (DHA)

Gündem