19 yaşındaki genci öldüren erkeğe müebbet istemi

19 yaşındaki genci öldüren erkeğe müebbet istemi
İstanbul'un Esenler ilçesinde 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay'ı ölüren Ümit Karakoyun'a müebbet hapis talep edildi. Ona yardım etmekle suçlanan zanlıya ise 20 yıla kadar hapis istendi.

25 yaşındaki Ümit Karakoyun, 4 Mayıs 2022'de sokak ortasında önünü kestiği Atalay’ı başından silahla vurarak öldürmüş, sonra da tutuklanmıştı. Atalay'ın annesi, Karakoyun'un beş yıldır kızına takıntılı olduğunu ve rahatsızlık verdiğini söylemişti.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ümit Karakoyun bulunduğu cezaevinden getirilirken; diğer sanık Mesut, Gezer Atalay’ın ailesi ve avukatı duruşma salonunda hazır bulundu.

Söz hakkı verilen baba Bayram Atalay, sanığın 16 kez suç işlediğini ve cezasında indirim yapılmaması gerektiğini söyledi.

Tanık, sanığı yalanladı

Duruşmada cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Karakoyun’un Atalay’ın kendisine bağırması, tükürmesi ve tokat atması üzerine 'tahrik altında suçu işlediğini savunduğu' belirtildi.

Ancak kamera görüntüleri ve olay yerinde bulunan tanığın, "Kızın sanığa küfrettiğin duymadım, eğer etseydi hemen evimin altıydı duyardım. Kız sürekli 'Yapma, etme' diyordu" şeklinde beyanda bulunduğu, bu sebeple Karakoyun hakkında tahrik hükümlerinin uygulama imkânının bulunmadığı kaydedildi.

Olay tarihinde ‘kasten öldürme’ suçunun niteliklerinden olan ‘kadına karşı’ maddesi yürürlükte olmadığından Karakoyun’un ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mesut Gezer’in ‘kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ayrıca her iki sanık için de ‘ruhsatsız silah taşıma’ suçundan ayrı ayrı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

'Seviyordum' savunması

Mütalaaya karşı söz hakkı verilen Ümit Karakoyun ağlayarak şunları söyledi: “Ben ne desem de kendimi ifade edemiyorum. Ben onu seviyordum. Ne zamandan beri sevmek saplantı oldu? Sevmek ne zamandan beri suç oldu? Mesut’un Allah belasını versin, onun yüzünden oldu. Ben ailesinin acısını tazelemek istemiyorum. Onlardan çok özür diliyorum. Çok pişmanım."

Mesut Gezer ise, kimseye yardım etmediğini, kendisine iftira atıldığını söyledi.

Mahkeme heyeti sanık avukatlarına mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

Gündem