Kulis | AKP'li milletvekilleri 'mülakattan' şikayetçi: Söz vermiştik, çözmemiz lazım

Kulis | AKP'li milletvekilleri 'mülakattan' şikayetçi: Söz vermiştik, çözmemiz lazım
AKP'deki ‘vekil’ buluşmalarına katılan milletvekilleri, mülakat konusunda seçmenden baskı geldiğini belirtip “Seçim beyannamesinde de vardı. Mülakat konusunu çözmemiz lazım” dedi.

İktidarın Mayıs 2023 seçimlerindeki vaatlerinden biri mülakatın kaldırılmasıydı. Ancak öyle olmadı. Son olarak 20 bin öğretmen atamasında da mülakat gündeme geldi.

Mülakat konusunda AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşen vekiller buluşmasında da gündeme geldi. Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre yaklaşık 4 saat süren toplantıya 46 milletvekili katıldı. Grup Başkanı Abdullah Güler’in başkanlık ettiği toplantıda, milletvekilleri talep ve şikayetlerini dile getirdi.

Milletvekillerine sosyal medyayı kullanırken dikkatli olmaları uyarısının yapıldığı toplantıda, televizyon programlarına katılmadan önce parti genel merkezini bilgilendirmeleri de istendi.

Milletvekilleri ise hastanelerde doktor sayısının yetersiz olduğunu, vatandaşın randevu alırken ciddi sıkıntılar yaşadığını, sağlık sisteminde ciddi aksaklıklar olduğu eleştirilerini gündeme getirdi. Toplantıda da mülakat da konuşuldu. Milletvekilleri mülakat sırasında çok fazla adaletsizlik yaşandığını, bunun da iktidara karşı bir güvensizlik algısı oluşturduğuna yönelik görüşlerini dile getirdi. Bu konuda seçmenden çok fazla baskı geldiğini aktaran milletvekilleri, “Mülakatın kaldırılmasına ilişkin sözümüz var. Seçim beyannamesinde de vardı. Mülakat konusunu çözmemiz lazım” dedikleri ifade edildi. (Kısa Dalga)

Gündem