'6 yaşında istismar' davasında yayın yasağı!

'6 yaşında istismar' davasında yayın yasağı!
İstanbul'da H.K.G.'nin 6 yaşında 'evlendirilmesi'ne ilişkin davada yayın yasağı kararı alındı. Dava 27 Şubat'a ertelendi

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli'yle 'evlendirmesi'ne dair davanın ilk duruşması bugün Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel cezaevinden getirildi. Diğer sanık anne Fatıma Gümüşel katılmadı. Mağdur H.K.G. ise celse arasında ifade verdiği için duruşmaya katılmadı.

Duruşmaya yaklaşık 40 İl barosundan avukat ve UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği katılma talebinde bulundu.

Duruşmanın kalabalık nedeniyle konferans salonunda yapılmasına karar verildi. Duruşma saat 11:35'te başladı.

Avukatlar ve savcı 'kapalı duruşma' istedi

Kadir İstekli'nin avukatı Eyüp Akıncı, "Katılma taleplerinin reddine karar verilmesini talep ediyoruz. Kapalı oturum yapılmasının elzem olduğu ortaya çıktı. İşçi Partisi, SOL Parti gibi katılma talepleri dosyayla ilgisizdir. Verdikleri beyanları kendilerine iade ediyoruz" dedi.

Fatıma Gümüşel'in avukatı Fatih Atalay ise "Bu salonda İslam'a ve Müslümanlara kinini kusmak isteyenleri gördük. Katılma taleplerinin reddini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yusuf Ziya Gümüşel'in avukatları duruşmanın gizli ve kapalı yapılmasını talep etti. Cumhuriyet savcısı katılma taleplerinin bir kısmının kabul edilmesi ve duruşmanın kapalı olarak yapılmasını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve müşteki hariç katılma taleplerinin reddine karar verdi.

Ayrıca heyet duruşmanın kapalı olarak devam edilmesine, yayın yasağı ve gizlilik kararı getirilmesine hükmetti.

'Yayın yasağı' getirilen dava, 27 Şubat'a ertelendi. (DHA)

Gündem