ABD Başkanı Biden'ın zor günleri: Gizli belgeler için özel savcı atandı

ABD Başkanı Biden'ın zor günleri: Gizli belgeler için özel savcı atandı
ABD Başkanı Joe Biden, kendisine ait ofislerden çıkan gizli belgeler nedeniyle zor bir hafta yaşıyor. Biden’a ait ikinci bir özel ofisten de benzer nitelikte belgeler çıktı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın kullandığı bir ofiste geçtiğimiz günlerde 'gizli belgeler' bulunmuştu. Amerika basınında yer alan haberlere göre başka bir ofiste daha 'devlete ait' yeni belgeler bulundu Beyaz Saray'ın konuya ilişkin soruya yanıt vermediği belirtilirken, Adalet Bakanlığı'nın da herhangi bir yorum yapmadığı aktarıldı. Biden, gizli belgeler için “Şaşırdım, içeriğini bilmiyorum” demişti.

Beyaz Saray, ikinci gruptaki belgelerin Biden'ın evinin garajında bulunduğunu belirtti. Başsavcı Merrick Garland ise bağımsız bir avukatın, Biden'ın gizli belgeleri hor kullanıp kullanmadığına dair bir soruşturma yürüteceğini kaydetti; bunun için savcı Robert Hur'ün görevlendirildiğini açıkladı. Hur görevlendirmeye ilişkin olarak, adil ve tarafsız olacağı vurgusunu yaptı. Donald Trump, Biden belgelerinin gün yüzüne çıkması sonrası sosyal medya hesabından, “FBI, Joe Biden’ın evlerini ne zaman basacak acaba? Belki de Beyaz Saray’a baskın yaparlar” mesajını paylaşmıştı. ABD'de ilgili yasa gereği, bu tür resmi belgeler ve elektronik posta yazışmaları Ulusal Arşiv Dairesi'ne gönderilmek zorunda.

Dünya