ABD, Çin balonunun enkazını çıkaracak

ABD, Çin balonunun enkazını çıkaracak
Amerikalı askeri yetkili, ABD Donanması ve Sahil Güvenlik ekiplerinin, dün füze ile vurulan Çin balonunun enkazının çıkarılması için çalışmaya başlayacağını belirtti.

ABD'de donanma görevlisi dalgıçlar, 8 gündür ABD semalarında gezinen ve dün düşürülen Çin’e ait balonun enkazını çıkarmak için çalışacak.

Sputnik Türkiye’nin CNN'den aktardığına göre, ismini vermeyen üst düzey Amerikalı askeri yetkili, ABD Donanması ve Sahil Güvenlik ekiplerinin, dün, ABD ordusuna ait F-22 savaş uçağından ateşlenen füze ile vurulan Çin balonunun düşürülmesinin ardından enkazın çıkarılması için çalışmaya başlayacağını belirtti.

Yetkili, ABD kara suları sınırları içerisinde Güney Carolina sahilinde Atlantik Okyanusu'na düşürülen balonun enkazının, daha derinlere düşmesinin beklenmesinin aksine 47 fit derinliğe indiğini, bu nedenle enkazı çıkarmanın daha kolay olacağını bildirdi.

'Yetenekli donanma dalgıçlarının' söz konusu operasyon için okyanusa dalacağını kaydeden yetkili, enkazı çıkarmak için "insansız gemilerin" de kullanılabileceğini ifade etti.

Üst düzey yetkili, mürettebatın, düşürülen balondan herhangi bir ekipmanın kurtarmasının ne kadar süreceğini bilmediğini ancak "nispeten kısa bir sürede" bunun gerçekleşeceğini aktardı.

Yetkili, sürecin 'aylar ya da haftalar' sürmeyeceği beklentisine sahip olduğunu kaydetti. (Kısa Dalga)

Dünya