ABD Kongresi’nde tarihi UFO oturumunda neler konuşuldu?

ABD Kongresi’nde tarihi UFO oturumunda neler konuşuldu?
ABD Kongresi’nde UFO veya UAP olarak da bilinen tanımlanamayan uçan cisimler veya tanımlanamayan hava olgularına ilişkin oturum düzenlendi. Eski istihbarat görevlisi David Grusch, hükümetin elinde tanımlanamayan olgulara ilişkin araç ya da araç parçaları olduğunu iddia etti.

Cumhuriyetçiler’in çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nin Denetim Komisyonu’nun Ulusal Güvenlik, Sınır ve Dışişleri alt komisyonu tarafından düzenlenen oturumda daha önce ABD ordusunda görev yapmış olan üç tanık ifade verdi.

VOA'nın aktardığına göre ABD Hava Kuvvetleri’nde 14 yıl istihbarat yetkilisi olarak çalıştıktan sonra “whistleblower” olan yani görev yaptığı kurum içindeki kanuna aykırı ya da yanlış gördüğü uygulamaları yetkili makamlara ifşa eden Grusch, “Dört yılı aşkın sürede 40 tanıkla yaptığı görüşmelere dayanarak ABD hükümetinin elinde tanımlanamayan ve insan kaynaklı olmayan araçların olduğunu“ iddia etti.

Aynı zamanda fizik eğitimi almış olan David Grusch, bunların tam olarak yerlerini bildiğini ve bu bilginin kurum içindeki uygulamaları denetleme görevini üstlenen genel müfettişle ve bir kısmının da istihbarat komisyonlarıyla paylaşıldığını söyledi.

Bilim çözmeli

ABD Donanması’nda pilot olarak görev yapmış olan Ryan Graves, “Eğer tanımlanamayan anormal olgular yabancı ülkelere ait drone’larsa, bu acil bir ulusal güvenlik sorunudur. Eğer başka bir şeyse bilimin çözmesi gereken bir konudur” dedi.

Eski donanma pilotu Ryan Graves pilotları UFO ya da UAP vakalarını bildirmeye teşvik eden Americans for Safe Aerospace’in yöneticisi.

Hızlı hareket ediyorlardı

Emekli donanma komutanı David Fravor, gördükleri objelerin önce durağan ve daha sonra da dördüncü kategori kasırga hızında hareket ederek süpersonik hızlara ulaştığını söyledi. Fravor; “Benim de açıklayamadığım değişken ve hızlı hareket ediyorlardı. UFO fanatiklerinden değilim. Ancak size 5 dakika içinde dört çift gözün gördüğünü anlatayım. Ona yakın bir şey elimizde yok. Bunu görmek inanılmazdı. İnanılmaz bir teknoloji” ifadelerini kullandı.

Kirby: Tanımlanamayan hava olgusu konusunu ciddiye alıyoruz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby’ye basın toplantısında David Gursch’un iddia ettiği gibi bir program olup olmadığı soruldu.

Kirby, “Tanımlanamayan hava olgusu konusunu ciddiye alıyoruz. Pentagon’da veri analiz eden ve rapor toplayan ayrı bir birim var. Bu da bana kalırsa bazı vakalarda bu olguların askeri eğitim durumlarını etkilediğini bildiğimizin bir işareti. Yalnızca bu durum bile bu konuyu bakmaya değer bir ulusal güvenlik konusu yapıyor” dedi. (Kısa Dalga)

Dünya