ABD'den Haseke'deki SİHA saldırısına kınama, tüm taraflara çağrı

ABD'den Haseke'deki SİHA saldırısına kınama, tüm taraflara çağrı
IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon, Suriye'nin Haseke kentinde sivillerin ölümüne yol açtığı belirtilen SİHA saldırısını kınadı. Türkiye'nin adının anılmadığı açıklamada, "Suriye'nin kuzeyindeki ihtilaflarda artış, IŞİD tehdidinin varlığını sürdürdüğü kırılgan bölgede kaos yaratıyor. Tüm taraflara gerilimi derhal düşürme çağrısında bulunuyoruz" denildi.

ABD liderliğindeki IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon, Suriye'nin Haseke kentinin Tel Tamir kasabasında insansız hava aracıyla düzenlenen, en az dört sivilin öldüğü belirtilen ve yerel kaynakların Türkiye'yi sorumlu tuttuğu saldırıyı kınadı. Yazılı açıklamada, "Bu tür eylemler, sivillerin korunmasını gerektiren silahlı ihtilaf kurallarına aykırıdır" denildi. Açıklamada Türkiye'nin adı anılmadı.

Koalisyonun ABD'li komutanı Tümgeneral John Brennan'ın imzasıyla yayımlanan açıklamada, bölgedeki IŞİD tehdidi vurgulanarak taraflara gerilimi acilen düşürme çağrısı yapıldı.

'VOLEYBOL OYNUYORLARDI'

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"18 Ağustos akşamı, silahlı bir insansız hava sistemi, Haseke'de Birleşmiş Milletler'in bir eğitim yardımı programına katılan ve voleybol oynamakta olan bir grup genç kızı vurdu. İlk haberlere göre saldırıda dört kişi öldü ve birkaç kişi yaralandı. CJTF-OIR [Koalisyon] adına, bu saldırıyı ve sivillerin ölümü ile yaralanmasına yol açan diğer tüm saldırıları kınıyorum.

Bu tür eylemler, sivillerin korunmasını gerektiren silahlı ihtilaf kurallarına aykırıdır. Ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara şifa diliyoruz.

Suriye'nin kuzeyindeki askeri ihtilaflardaki artış, IŞİD tehdidinin varlığını sürdürdüğü kırılgan bir bölgede kaos yaratıyor. Tüm taraflara gerilimi derhal düşürme ve Koalisyon'un IŞİD'e karşı sahada elde ettiği önemli kazanımları riske atan eylemlere son verme çağrısında bulunuyoruz."

MSB: 5 PKK/YPG'Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Suriye'deki yerel kaynaklar Haseke'nin Tel Tamir kırsalına düzenlenen SİHA saldırısından Türkiye'yi sorumlu tutmuştu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamadaysa bu saldırıya değinilmeden "Teröristler için kendilerini bekleyen sondan kaçış yok. Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olan 5 PKK/YPG'li terörist, kahraman komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi" ifadeleri kullanılmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem