Erdoğan'ın uzlaşı mesajı verdiği gün El Bab'da saldırı: Türkiye karşıtı eylem iptal edildi

Erdoğan'ın uzlaşı mesajı verdiği gün El Bab'da saldırı: Türkiye karşıtı eylem iptal edildi
Suriye'de Türkiye destekli silahlı grupların kontrolünde bulunan El Bab'da bir pazar yerine saldırı düzenlendi. İsyancılara yakın kaynaklar, saldırının Suriye ordusu tarafından düzenlendiğini ve sivillerin öldüğünü savundu.

Ankara'nın Şam'la 11 yıl sonra temas mesajları verdiği bir dönemde, Halep'te Türkiye destekli silahlı grupların kontrolünde bulunan El Bab kentinde bir saldırı düzenlendi. Silahlı isyancılara yakın kaynaklar, saldırının Suriye ordusu ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından düzenlendiğini öne sürdü.

Öte yandan, El Bab'da bugün Türkiye'den gelen 'uzlaşma' mesajlarını protesto etmek için cuma namazından sonra bir gösteri planlandığı ancak saldırının ardından eylemin iptal edildiği belirtildi.

Suriye'de silahlı isyancıların kontrolündeki bölgelerde 'yardım kuruluşu' olarak faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Beyaz Miğferler, saldırının El Bab'daki bi pazar yerine roketle düzenlendiğini savundu. İddiaya göre, en az beşi çocuk olmak üzere dokuz kişi hayatını kaybetti.

Londra merkezli olan ve muhaliflere yakınlığı ile bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Suriye ordusunun El Bab'da bir pazar yerini top atışına tuttuğunu, beşi çocuk 14 kişinin öldüğünü, aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 38 kişinin yaralandığını duyurdu.

Haberde, top atışının "Türk savaş uçaklarının birkaç gün önce Kobane'de Suriye askerlerini vurmasına yanıt olarak Suriye ordusunun mevzilerinden yapıldığı" belirtildi.

Suriye yönetimi konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, SDG kaynakları saldırıyla ilgilerinin olduğu iddiasını reddetti.

Reuters ajansı ise El Bab'daki aktivistlerin, son günlerde Türkiye'den Şam'a yönelik verilen 'uzlaşma' mesajlarını protesto etmek için cuma namazının ardından eylem planlandığını ama pazar yerindeki saldırı sonrası daha fazla şiddete yol açılmaması gerekçesiyle bu gösterinin iptal edildiğini duyurdu. (Kısa Dalga)

Dünya