Abdulkadir Selvi: AK Parti’nin HEDEP’le ittifak çalışması yok, varsa ben atlamışım demektir

Abdulkadir Selvi: AK Parti’nin HEDEP’le ittifak çalışması yok, varsa ben atlamışım demektir
AKP'li ve HEDEP'li isimlerin temasa geçtiği iddiasına dair bir yazı kaleme alan Selvi, "AK Parti’nin HEDEP’le ittifak kurma gibi bir çalışması yok. Öyle bir düşünce de yok. Eğer varsa ben o haberi atlamışım demektir" ifadelerine yer verdi.

Gazeteci Deniz Zeyrek, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde AKP'li ve HEDEP'li isimlerin temasa geçtiği iddiasında bulundu. Zeyrek, çok üst düzey bir AKP'li isimle, HEDEP'in en tanınan iki ismi arasında buluşma gerçekleştiğini ileri sürmüştü.

'Varsa ben o haberi atlamışım demektir'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, HEDEP ile AKP arasında arka kapı diplomasisi başladığı iddiasını köşesine taşıdı. Selvi, böyle bir ittifak çalışması olmadığını belirterek "Varsa ben o haberi atlamışım demektir" dedi.

'Bu açıklama sürpriz değil, çünkü Kandil’dekilerin açıklamaları da o yönde'

Selvi, bugünkü yazısında HEDEP ile ilgili şunları yazdı:

"İttifak konusunda gözler Meral Akşener’e çevrilmiş durumda, ama asıl hamle HEDEP’ten geldi. HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yerel seçimlerde ittifaka yeşil ışık yaktı. Bakırhan, “İttifaklara kapalı değiliz” dedi. Bu açıklama sürpriz değil, çünkü Kandil’dekilerin açıklamaları da o yönde. Her gün ‘AK Parti, HEDEP ile ittifak yapacak’ diye haber yapıp, sonra da yalanlanmaya alışan muhalif basın söz konusu CHP ile ittifak olunca heyecanlanıyor."

'AK Parti’nin HEDEP’le ittifak kurma gibi bir çalışması yok'

"AK Parti’nin HEDEP’le ittifak kurma gibi bir çalışması yok. Öyle bir düşünce de yok. Eğer varsa ben o haberi atlamışım demektir. Açılım sürecinde Demirtaş, “Seni başkan yaptırmayacağız” diyerek en büyük ihaneti Erdoğan’a yapmıştı. O dönem ittifak yapılmadı ki şimdi mi yapılsın?"

(Kısa Dalga)

Politika