Abdülkadir Selvi'den sığınmacı iddiası: Esad temasta çok istekli, sorun Türkiye'de değil Putin'de

Abdülkadir Selvi'den sığınmacı iddiası: Esad temasta çok istekli, sorun Türkiye'de değil Putin'de
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Suriyelilerin geri dönüşü için Ankara-Şam hattında doğrudan teması Moskova'nın engellediğini öne sürdü. Selvi, "Esad, Türkiye ile temasta çok istekliymiş. Ama sorun Türkiye’de değil. Esad’da da değil. Putin’deymiş" iddiasında bulundu.

Hürriyet gazetesinin iktidara yakın yazarlarından Abdülkadir Selvi, sığınmacılarla ilgili tartışmaya dair yazısında 'Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Türkiye'yle doğrudan görüşmeye istekli olduğunu ama bunu Rusya lideri Vladimir Putin'in engellediğini' öne sürdü. Selvi, "Yani engel Putin" iddiasında bulundu.

Sığınmacılar konusunda "Peki, Esad’la görüşüp bu işi kökten çözelim diyenler var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihbarat servislerinin görüştüğünü açıkladı" diyen Selvi, sözlerini söyle sürdürdü:

"Biraz yokladım. Bazı birimlerimiz doğrudan Esad’la temas kurmuş. Esad, Türkiye ile temasta çok istekliymiş. Ama sorun Türkiye’de değil. Esad’da da değil. Putin’deymiş. Putin, Esad’ın doğrudan Türkiye ile temas kurmasından rahatsızmış, Türkiye-Suriye ilişkilerinin Rusya üzerinden yürütülmesini istiyormuş. O nedenle Putin, Esad’ın doğrudan Türkiye ile temas kurmasını engelliyormuş.

Yani engel Putin..."

ŞAM YALANLAMIŞTI

Suriye yönetimi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun önceki hafta 'terörle ortak mücadele' iması yapan açıklamalarına tepki göstererek Türkiye ile doğrudan temas iddialarını yalanlamıştı.(Kısa Dalga)

SELVİ'NİN YAZISININ TAM METNİ

Gündem