Dervişoğlu'ndan Sinan Ateş tepkisi: 'Bu ocak aklıyla olan iş değil. Kimse Ülkü Ocaklarını töhmet altında bırakmasın'

Dervişoğlu'ndan Sinan Ateş tepkisi: 'Bu ocak aklıyla olan iş değil. Kimse Ülkü Ocaklarını töhmet altında bırakmasın'
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Ateş’in öldürülmesine ilişkin “Bu ocak aklıyla olan iş değil. Kimse Ülkü Ocaklarını töhmet altında bırakmasın. Burası birçok arkadaşımızın yetiştiği yer. Hiçbir Ülkü Ocaklıyı bir torbacı öldüremez” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine dair hazırlanan iddianameye tepki gösterdi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Dervişoğlu, Sinan Ateş davasının iddianamesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dervişoğlu, Ateş’in öldürülmesine ilişkin “Bu ocak aklıyla olan iş değil. Kimse Ülkü Ocaklarını töhmet altında bırakmasın. Burası birçok arkadaşımızın yetiştiği yer. Hiçbir Ülkü Ocaklıyı bir torbacı öldüremez” ifadelerini kullandı.

ucuncu-turda-kazandi-iyi-partinin-yeni-lideri-musavat-dervisoglu-key8.jpg
Dervişoğlu, 27 Nisan'da yapılan kurultayda İYİ Parti'nin Genel Başkanı seçildi

‘Bunlar hukukçu değil’

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, iddianameye ilişkin şunları söyledi:

“Ciddi bir soruşturma yapılmamış. Suçluların himaye edildiğini gerçeğiyle buluştum. Benim gözümde o bir hukuki metin değil, hukuk tarihimizin çamurudur.

Belki bir dönem adaletin tecelli etmesini engelleyebilirler ama kimse adaletten kaçamaz. Bunlar bırakın millete, adalet heykeline bile hesap veremez. Bunlar hukukçu değil.

Adalet müessesesinin zedelendiği yerde toplumda zedelenmemiş müessese kalmaz. Siyaset de bundan nasibini alır. Onun için hatır senedi benzetmesi yaptım. Birilerinin hatırına istinaden tanzim edilmiş bir iddianame.

Mahkemeden iddianameyi reddetmesini bekliyorduk. Hiçbir mahkeme onu kabul edemezdi. Siyasi gerekçeler ve buyurmalarla iddianamenin kabulü gerektiğini söyleyenler vardı. Hakimlere talimat vermek noktasına iş gelmişse adalet çürümüş demektir.”

‘Katile adamı niye öldürdün diye sormazlar mı?’

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadelerinin iddianamede yer almadığını hatırlatan Dervişoğlu, “Azmettiriciler himaye edilmiş. Cinayet neden işlendi sorusunun cevabı yok. Katile ‘Adamı niye öldürdün?’ diye sormazlar mı? O bile yok. Doğrudan hatır senedi” ifadelerini kullandı.

‘Hiçbir ülkü ocaklıyı bir torbacı öldüremez'

12 Eylül öncesinde Ülkücü Hareket içerisinde bu tarz eylemlerin bulunmadığını savunan Müsavat Dervişoğlu, şunları kaydetti:

“Sanki bir akademisyen ölmüş. Bu akademisyen Ülkü Ocakları Genel Başkanı sıfatı taşıyor. Ama adi bir cinayet hissiyatı oluşturulmaya çalışıldı. İddianamede Ateş’in Ülkü Ocakları Başkanı olduğundan bahsedilmiyor. Bir kesim tarafından sanki tatbikat zayiatıymış gibi değerlendiriliyor. Bu kabul edilebilir değil. Hiçbir vicdan kabul edemez.

12 Eylül’den önce böyle şeyler olur muydu? Aklından bile geçiremez kimse. Ben Ateş’le mevkidaşım. Biz Ülkü Ocakları genel başkanları kendi aramızda birbirimizle ilgili olumsuz beyanda bulunmayız. Bırakın böyle bir şeyi akıldan geçirmeyi... Bu ocak aklıyla olan iş değil. Kimse Ülkü Ocaklarını töhmet altında bırakmasın. Burası birçok arkadaşımızın yetiştiği yer. Hiçbir Ülkü Ocaklıyı bir torbacı öldüremez.” (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem