Abdurrahman Gök hakim karşısına çıkacak: SGK kaydı, Kadri Gürsel kitabı suçmuş!

Abdurrahman Gök hakim karşısına çıkacak: SGK kaydı, Kadri Gürsel kitabı suçmuş!
"Örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" suçlamalarıyla 20 yıl hapis cezasıyla yargılanan ve şu anda tutuklu bulunan Abdurrahman Gök, 5 Aralık günü görülecek duruşması öncesinde, iddianamedeki onlarca çarpıklığa dikkat çekti: SGK kayıtları, Kadri Gürsel kitabı delilmiş!

Kemal Kurkut’un polisler tarafından öldürüldüğüne dair fotoğrafları ile bilinen Gazeteci Abdurrahman Gök Nisan ayından bu yana tutuklu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında tutuklu olan Mezopotamya Ajansı editörü Abdurrahman Gök, 5 Aralık’ta Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

"Terör örgütü üyeliği" ve "terör örgütü propagandası" suçlamalarıyla tutuklanan Gök hakkında bir dizi garip iddia var. Gök, herkesin internetten de sipariş edebileceği kitaplar, çalıştığı kurumun kendisi için yaptığı SGK kaydı, haber peşinde gittiği Kuzey Suriye’de çektiği fotoğraflardan kaynaklı “örgüt üyesi” olarak yargılanıyor.

20 Yıldır Gazetecilik yapan Abdurrahman Gök, duruşması öncesinde avukatları aracılığıyla expressioninterrupted sitesinden Çağrı Sarı’nın sorularını yanıtladı.

'Tutuklu bulunmamın ardındaki temel motivasyonu Kemal Kurkut fotoğrafları'

Gök, iddianamesindeki telefon görüşmelerinin HTS kayıtlarının “örgüt üyeliğine” delil olarak gösterildiğini ifade ederek, “İddianame hazırlanıp kabul edildiğinde öğrendik ki itirafçı Ümit Akbıyık beni sormuş, bu şahıs da çalışan olmadığım halde benim Pel Prodüksiyonda çalıştığımı, Avrupa’da yayın yapan kanallara programlar çekip gönderdiğimi, örgüt talimatı ile gazeteci olduğumu söylemiş. Haberlerim aslında bu iddiayı çürütmüş oldu ama altı ayı aşkın süredir tutukluyum. Mezopotamya Haber Ajansı'ndan (MA) yatan SGK primlerim de “örgüt üyeliği” suçlamasına delil olarak gösterildi. Gazeteci Kadri Gürsel’in kitabı da deliller arasında” dedi.

Evde yapılan aramalarda kitaplığındaki Zilan Deresi katliamını anlatan bir kitap ile Kadri Gürsel’in Metis’ten çıkan Dağdakiler kitabına “yasaklı” olduğu gerekçesiyle el konulduğunu ifade eden Abdurrahman Gök, “Kemal Kurkut’un öldürülüşüne tanıklık ettiği fotoğraflar yayınlandıktan sonra “fiziki takipten teknik takibe, isimsiz telefonlardan ev baskınlarına kadar birçok tehdide maruz kaldım. Defalarca gözaltına alındım. Hakkımda dosyalar hazırlandı. Nihayetinde şu anda tutukluyum. Yargılamaların ve şu anda tutuklu bulunmamın ardındaki temel motivasyonu Kemal Kurkut fotoğrafları oluşturuyor” dedi.

Yeni Yaşam, Evrensel, BirGün’e ulaşamıyorum Halk TV izleyemiyorum

Cezaevindeki koşullarından da bahseden Abdurrahman Gök, “Üç arkadaşız koğuşta. Tabii günlerimizi daha çok okumakla geçiriyoruz. Yeni Yaşam, Evrensel, BirGün gibi gazeteler maalesef verilmiyor. Halk TV, KRT Tele 1 gibi kanallar da yok. Yani anlayacağınız bol bol iktidarı öven haber bombardımanına maruz kalıyorum." (Kısa Dalga)

Gündem