Açlık sınırı altında kalan emekli aylıkları gündemdeydi: AKP düzenleme mesajı verdi

Açlık sınırı altında kalan emekli aylıkları gündemdeydi: AKP düzenleme mesajı verdi
AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, soru üzerine, emeklilerle ilgili çalışmaları olduğunu söyledi. Ayrıntı vermeyen Şahin "Çalışmalar olgunlaşınca sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacaktır" dedi.

Aylıkları asgari ücretin ve en son 19 bin lira bandında açıklanan açlık sınırının altında kalan emeklilerin durumu uzun zamandır gündemde. Muhalefetin de sık sık durumunu dile getirdiği emeklilerin yaşanan ekonomik kriz ve alım gücünün düşmesi ile zor günler yaşadığı biliniyor.

İktidarın ekonomi politikalarına tepkiler de yükseliyor.

Öte yandan ekonomik çıkmazdaki emekliler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın mayıs ayındaki seçim öncesi vaadi olan seyyanen zam sözünün yerine getirilmesini bekliyor.

İktidardan şu ana kadar yapılan açıklamalarda bu vaadin yerine getirilmeyeceği görünütken, yürütülen çalışmaların da, 'emekli kart' adı altında en düşük ücret baremindeki emeklileri kapsayan fatura indirimiyle sınırlı olacağı ifade ediliyor.

Emeklilerin yaşadığı sıkıntıya ilişkin iktidar kanadından bir adım beklenirken AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin'den konun gündemde oluduğuna dair bir açıklama geldi. Ancak nasıl bir düzenleme olacağına ilişkin bilgi vermedi.

"Çalışmalar olgunlaşınca..."

TGRT Haber'in canlı yayına konuk olan AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, TGRT'nin Ankara Temsilcisi Fatih Atik'in "Emekliler bir sürpriz, bir müjde bekliyor. Var mı bu yönde bir çalışma?" sorusuna şu cevabı verdi.

"Biz her zaman milletimizin beklentileri, şikayetleri doğrultusunda siyaset yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bu meseleyle ilgili de çalışmalar var. Çalışmalar olgunlaşınca sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacaktır.

Bu konudaki beklentilerin farkındayız. Bu konuda çok önemli adımlar attık ama görüyoruz ki hâlâ serzenişler var. Bunlara hak veriyoruz. Bizimle bunu paylaşmalarından memnunuz. Sorunun çözümünü bizden beklemelerinden memnunuz." (Kısa Dalga)

Gündem