Özgür Demirtaş asgari ücret için tarih verdi: Nisan ayında açlık sınırı altına düşecek

Özgür Demirtaş asgari ücret için tarih verdi: Nisan ayında açlık sınırı altına düşecek
Prof. Dr. Özgür Demirtaş bu akşam açıklanan 2024 yeni asgari ücret için bir hesap yaparak tarih verdi. Özgür Demirtaş, 17 bin 2 lira olan asgari ücretin nisan ayında açlık sınırı altına düşeceğini vurguladı.

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yeni asgari ücret rakamı için yaptığı hesabını paylaştı. Demirtaş, açıklanan net asgari ücret rakamı olan olan 17 bin 2 liranın nisan ayında açlık sınırının altına düşeceğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı asgari ücreti bugün açıkladı. 2024 asgari ücreti brüt 20 bin 2 lira olurken net 17 bin 2 lira olarak açıklandı.

Yeni asgari ücret için tarih

Ekonomi Profesörü Özgür Demirtaş da 2024 yeni asgari ücreti için bir hesap yaparak enflasyon ile mücadelenin önemine vurgu yaptı. Sosyal medya platformu X hesabından bir paylaşım yapan Özgür Demirtaş, “Asgari ücreta çıklandı. Yaptığım hesaplara göre Nisan Ayı gibi açıklanan ücret Açlık Sınırının (4 kişilik ailenin mutfak masrafı) altına düşecek. İşte bu yüzden enflasyon ile mücadele çok önemli.” ifadelerini kullandı.

(Kısa Dalga)

Ekonomi