Adalet Bakanı: Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun Türkiye'ye gelmesi gündemde

Adalet Bakanı: Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun Türkiye'ye gelmesi gündemde
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un Türkiye'ye getirileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Tunç, "Özellikle son günlerde sosyal medyada da bu konuda birtakım eleştiriler var. Bu konu malzeme yapılmaya çalışılıyor. Özellikle ana muhalefet lideri sayın Özgür Özel eleştirilerde bulunmuş. Biz vatandaşımızın savunmasını Özel’e bırakmayız. Biz sonuna kadar olayı takip edeceğiz. Bu kapsamda Somali Adalet Bakanı ile ben bizzat görüştüm" dedi.

"Hakemlere yönelik saldırıda hukuki çalışma nasıl olacak?" sorusunu yanıtlayan Bakan Tunç "Ankaragücü Rizespor maçındaki olaylar hepimizi üzen olaylar. O nedenle sporda şiddet noktasında kanunumuz var. Bu kanunun uygulanmasını sürdüreceğiz. Bu yasakları ihlal edenlerle önemli yaptırımlar var. Sorunları da ortadan kaldırabilmek için yeniden değerlendirme yapmamız gerektiğini görüyoruz ve bu bakımdan bir çalışma başlattık. Olayın hemen ardından adli soruşturmayı başlattık. Çünkü o görüntüler hiç istemediğimiz görüntülerdi. Ve bundan sonraki süreci de hep birlikte takip edeceğiz" diye konuştu.

Avukat Buket Nurşah Tekışık'ın sosyal medya hesabından savcının odasında çektirdiği fotoğrafı ve "Ben asla kaybetmem ya kazanırım ya da öğrenirim" ifadesi hakkında konuşan Bakan Tunç, "Gerekli soruşturma açıldı. Özellikle tasvip etmediğimiz bir görüntü olmaması gereken adliyelerde. Hem ilgili savcıyla ilgili soruşturma hem de avukatla ilgili baroya suç duyurusunda bulunuldu" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem