Adalet Bakanı'nın Can Atalay'la ilgili sözlerine yanıt: Bakan Yılmaz Tunç konuyu ne yazık ki eksik biliyor

Adalet Bakanı'nın Can Atalay'la ilgili sözlerine yanıt: Bakan Yılmaz Tunç konuyu ne yazık ki eksik biliyor
Hukukçu Kerem Altıparmak, Can Atalay'ın hala tutuklu bulunmasıyla ilgili "Anayasanın 14'üncü maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan" açıklaması yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a, "Bakan Yılmaz Tunç konuyu ne yazık ki eksik biliyor" dedi.

Gezi Davası nedeniyle 18 yıl hapis cezası alan Can Atalay, TİP Hatay Milletvekili seçilmesi sonrası hala serbest bırakılmış değil. Konu hakkında açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise "Gezi Davası anayasal düzenle ilgili bir konu. Anayasanın 14'üncü maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis Başkanlığı'mızla Yargıtay arasında yapılacak yazışmalar sonrası
ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Hukukçu Kerem Altıparmak ise yargılama sürecine ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Altıparmak, Bakan Tunç'un eksik bilgiye sahip olduğunu ifade ederken, şu sözleri sarf etti:

resim-2023-06-08-202413004.png

"Bakan Yılmaz Tunç konuyu ne yazık ki eksik biliyor. Anayasa Mahkemesi'nin Ömer Faruk Gergerlioğlu kararından sonra Anayasa'nın 14. maddesi kapsamındaki suçlar diye bir kategori yok. AYM Gergerlioğlu'nda hangi suçların bu kategoriye girdiğinin yasayla belirlenmesi gerektiğini saptadı" (Kısa Dalga)

Politika