AFP sordu: Putin Erdoğan'ı yine bekletir mi?

AFP sordu: Putin Erdoğan'ı yine bekletir mi?
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşecek. İki liderin, Ukrayna'daki savaşta olası ateşkesi ve Türkiye'nin Suriye'de düzenlemek istediği harekâtı ele alacak. AFP, Putin'in Erdoğan'ı bekletme ihtimalinin de gerilim konusu olabileceğini yazdı.

Dünyanın gözü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Putin'le yapacağı görüşmede. Son olarak İran'ın başkenti Tahran'da biraraya gelen iki lider, 17 günde ikinci kez yüz yüze görüşecek.

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

İkili görüşmenin yoğun bir gündemi var. Ukrayna'da olası ateşkes ve tahıl koridoru anlaşmasının yanı sıra Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde düzenlemek istediğini belirttiği olası askeri harekât, Akkuyu Nükleer Santralı'ndaki son gelişmelerin ve enerji işbirliğinin de ele alınması bekleniyor.

KREMLİN'E GÖRE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEMEYECEKLER

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, görüşmenin ardından iki liderin ortak basın toplantısı düzenlemeyeceklerini söyledi.

'BİR SAVAŞI BİTİRİP BİR DİĞERİNİ BAŞLATMAK KONUŞULACAK'

Fransız haber ajansı AFP ise görüşmelere Suriye'deki olası harekâtın damga vuracağı yorumunu yaptı. Rusya'nın harekâta açıkça karşı çıktığı bilinirken, AFP'nin haberinde "Ukrayna'daki savaşa son vermek ve Suriye'de yeni bir savaş başlatmak, Putin ile Erdoğan'ın cuma günlü görüşmelerinde hâkim konu olacak" ifadeleri yer aldı.

AFP'DEN 'BEKLETME OYUNU' YORUMU

putin.jpg

Ajansın haberinde, iki lider arasında bir 'bekletme oyunu' oynandığı yorumu da yapıldı. AFP şu ifadeleri kullandı: "Kronik şekilde geç kalmalarıyla bilinen iki lider arasındaki beklenmedik bir gerilim kaynağı da, nasıl görüşecekleri meselesi olacak. Erdoğan, Tahran'da selam vermek için odaya girmeden önce Putin'i ayakta olduğu yerde yaklaşık 50 saniye bekletti. Bir Türk devlet ajansı tüm bu süre boyunca Putin’in huzursuz suratını yakından çekti. Birçokları bunu, Putin'in 2020'deki görüşmelerinde Erdoğan'ı neredeyse iki dakika boyunca bekletmesinin intikamı olarak yorumladı." (Kısa Dalga)

Gündem