Aile Bakanlığı çalışanına ‘taciz’ suçundan para cezası

Aile Bakanlığı çalışanına ‘taciz’ suçundan para cezası
Yardım götürdüğü kadını taciz ettiği suçlamasıyla yargılanan Mehmet Ölmez’e 5 bin 400 TL adli para cezası verilirken, valiliğin başlattığı soruşturma ise “Olayın yanlış anlaşılmadan ibaret olduğu anlaşıldı” denilerek kapatıldı.

Konya’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışanı Mehmet Ölmez’e, yardım götürdüğü bir kadını taciz ettiği gerekçesiyle para cezası verildi.

Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Seydişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda “hizmet görevlisi” olarak çalışan Mehmet Ölmez, vakfa başvurarak yardım talebinde bulunan M.D. isimli kadının evine 28 Mayıs 2021 tarihinde patates ve soğan yardımı götürdü.

İddiaya göre, Ölmez, elini yüzünü yıkama bahanesiyle kadının evine girdi. Üslup ve tavırlarına tepki gösteren kadın, Ölmez’i evinden kovdu.

M.D., daha sonra Ölmez hakkında suç duyurusunda bulundu Suç duyurusu dilekçesinde Ölmez’in kendisini daha önce de sokakta taciz ettiğini, Ölmez’i çalıştığı kuruma şikâyet etmesine rağmen bir adım atılmadığını, hatta Seydişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müdür yapıldığını iddia etti.

Suç duyurusu üzerine Seydişehir Asliye Ceza Mahkemesi’nde Mehmet Ölmez hakkında “Kamu görevlisinin sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel taciz” suçundan dava açıldı.

Para teklif etti iddiası

Ölmez, mahkeme suçlamaları reddederken, M.D.’nin kızı tacize tanık olduğunu anlattı. Dinlenen tanıklar da “Mehmet Ölmez’in taciz ettiği kadına şikâyetçi olmaması için para teklif ettiğini” ileri sürdü.

Mahkeme, 15 Kasım 2023’de görülen duruşmada kararını açıklayarak, Ölmez’e “cinsle taciz” suçundan 5 bin 400 TL adli para cezası verdi. Hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

“Yanlış anlaşılma”

Ölmez’le ilgili Konya Valiliği tarafından açılan soruşturma ise “Olayın bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğu” denilerek kapatıldı. (Kısa Dalga)

Kadın