Aile Bakanlığı, 'Ezidi kız çocuğunun IŞİD'li aileye teslim edilmesi' haberine erişim engeli getirtti

Aile Bakanlığı, 'Ezidi kız çocuğunun IŞİD'li aileye teslim edilmesi' haberine erişim engeli getirtti
IŞİD tarafından kaçırılan Ezidi kız çocuğunun yine kendisini kaçıranlara teslim edildiğinin gün yüzüne çıkması sonrası konuyla ilgili haberlere erişim engeli kararı verildi. Karar kız çocuğunu IŞİD'li aileye teslim eden bakanlığın başvurusuyla alındı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hale Gönültaş'ın Artı Gerçek'te yayınlanan Ezidi kız çocuğunun, kaçıran IŞİD'li aileye teslim edilmesiyle ilgili habere erişim engeli getirilmesi için Ankara 10’uncu Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu.

Hakimlik, haber için erişim engeli kararı verdi.

Ezidi bir kız çocuğu kaçırarak kaçak yolla Türkiye’ye getiren IŞİD’li hakkında, "uluslararası insan ticareti" suçlamasıyla dava açılmıştı. Buna dair haberde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, çocuğa ilişkin verdiği bir karar da belgeleriyle ortaya konulmuştu.

Bakanlık onayı ile devlet gözetimindeki yurtta kalan Ezidi kız çocuğun, kendisini kaçırıp Türkiye’ye getiren ve sonra da “karanlık internette” (dark web) satışa çıkaran IŞİD’li ailenin Ankara’daki evine hafta sonları “yatılı olarak” gönderildiği ortaya çıkmıştı.

Ankara 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 Ekim günü görülen duruşmada IŞİD'li, “insan ticareti” suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlamıştı. Haber sonrası Ankara Valiliği, sanığın tutuklandığını açıklamıştı. Bakanlık da çocuğun yeniden korumaya alındığını duyurmuştu. Ancak daha sonra IŞİD'linin gözaltına dahi alınmadığı da ortaya çıkmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem