Akbelen Ormanı’nda yılbaşından önce kesim başlayabilir

Akbelen Ormanı’nda yılbaşından önce kesim başlayabilir
Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’na yılbaşına kadar kesim için girecekleri duyumunu aldıklarını söyleyen Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Halime Şaman, “Tek bir ağaç dahi kesilirse Türkiye’yi ayağa kaldırırız” dedi.

(Haber fotoğrafı ve video kaynak: İkizköylüler Çevre Komitesi)

ESRA TOKAT


Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı’nın Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’ne (YK Enerji) tahsis edilmesi kararına karşı İkizköylüler mücadelesine ve nöbetlerine devam ediyor.

Limak’ın da ortak olduğu YK Enerji’nin yılbaşına kadar kesim için girecekleri duyumunu aldıklarını söyleyen Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Halime Şaman, “Akbelen’deki mücadele Türkiye’deki ekoloji hareketinin can damarı. Burada çam ağaçları ve zeytinlikler var. Hem sağlığımızı hem yaşam alanlarımızı yok edece bir santrali yapmak için ısrarla uğraşıyorlar" dedi.

Şaman sözlerine şöyle devam etti: "Hem şirket hem de şirketin arkasında kalkan olan güçler bilsin, bizler sonuna kadar Akbelen Ormanı’nı koruyacağız. Akbelen Ormanı’na yılbaşından önce kesim için şirketin gireceği söyleniyor. Böyle bir şey olursa, tek bir ağaç dahi kesilirse Türkiye’yi ayağa kaldırırız. Akbelen canımız pahasına savunduğumuz bir yer. Biz bugünün değil yarın için yaşam alanlarını savunuyoruz. Kışkırtılmış tüketim alışkanlığının ihtiyaç duyduğu enerji için toprağını ektiğimiz, suyunu içtiğimiz, havasını aldığımız yerleri vermeyeceğiz."

halime-saman.jpg
Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Halime Şaman

Köylülerden açıklama: "Direnmekten vazgeçmeyeceğiz"

Öte yandan bugün köylüler de daha önce kesilen ağaçların arasında açıklama yaptı. “Zeytin talanı yasasını meclise giderek nasıl geri çektirdiysek, zeytinlerimizi talancı şirketlerden nasıl kurtardıysak, Akbelen Ormanı'nı da aynı azimle, dirençle, inatla savunacak ve kurtaracağız! Ne olursa olsun Akbelen Ormanı'nı vermeyeceğiz” diyen köylüler “527 gündür sürdürdüğümüz çadırlı nöbetimizde gece-gündüz ormanda devriye geziyor, kesime karşı tetikte bekliyoruz. Tüm psikolojik baskılara, tehditlere karşı, ördüğümüz dayanışma ağı ile asla yılmadan karşı duruyoruz, duracağız. Yaşam alanımıza yapılacak saldırıya karşı mücadeleden, direnmekten vazgeçmeyeceğiz” sözlerine yer verdiler.

"Ben kesilen bu çamları rüyamda görüyorum, yazık değil mi?"

Daha önce kesilen ağaçların arasından seslenen 62 yaşındaki Melahat Çulha ise “Yazık değil mi bu çamlara, ben hala kesilen bu çamları rüyamda görüyorum. Bu çamların ne suçu var? Bir kömür madeni yüzünden cehenneme döndürdünüz topraklarımızı. Köyümüzde mercimeğinden, nohutundan her şeyimizi kendimiz üretiyorduk. Şimdi açlıktan ölüyoruz. Kendi evlerini, tarlalarını yıksınlar sonra bize gelsinler” diyerek tepki gösterdi.

Özel Haber