Akbelen’de jandarma müdahalesi tweetlerine erişim engeli

Akbelen’de jandarma müdahalesi tweetlerine erişim engeli
Akbelen'de izin verilmeyen seyyar tuvaletleri omuzlayarak alana sokmaya çalışan ve bu nedenle jandarmanın müdahalesine maruz kalan İlay Kadiroğlu'nun sosyal medya paylaşımlarına erişim engeli getirildi.

Limak, IC-İçtaş iştiraki YK Enerji’nin termik santrali için ağaçların kesildiği Akbelen’de direnen eylemcilerden İlay Kadiroğlu’nun tweetlerine erişim engeli getirildi.

Yeşil Gazete’den Cansu Acar’ın haberine göre, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğince dün verilen karar gereğince tıp fakültesi öğrencisi Kadiroğlu’nun Akbelen’de seyyar tuvaletlerin engellendiği sırada jandarmanın müdahalesine yönelik paylaşımları erişime engellendi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 22 Ağustos’ta yapılan erişim engeli talebi jet hızıyla bir günde işleme konuldu ve ertesi gün kabul edildi.

Sulh Ceza Hakimliğince verilen kararda kişilik haklarına işaret edilerek “kişinin ilişki kurduğu çevrede şerefi ve saygınlığını sarsacak, onu küçük düşürecek, yanlış tanıtacak, zora sokacak, düşmanca bir ortama itecek her türlü davranışın kişilik haklarına saldırı olduğu” savunuldu.

Karara göre, Kadiroğlu’nun işkence gördüğünü iddia ettiği ve fotoğraflar paylaştığı dört tweeti erişime engellendi.

“Hakim o fotoğrafları gördükten sonra jandarmaya soruşturma açmıyorsa yazıklar olsun”

Karara tepki gösteren İlay Kadiroğlu, “Bizim orada uğradığımız işkence hakkında soruşturmaya bile gerek görmeyen yargı, bu işkencenin kanıtlarını paylaştığım gönderilere ışık hızında erişim engeli getiriyor. Kolluk kuvvetlerinin şirketlere özel koruma yapılması yetmezmiş gibi yargı da LİMAK gibi şirketlere peşkeş çekiliyor. Yani o hakim, işkence fotoğraflarını, videolarını gördükten sonra erişim engeli talep eden Jandarma Genel Komutanlığına soruşturma açmak yerine şak diye erişim engeli veriyorsa yazıklar olsun” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem