AKP'den oy oranı itirafı: Yüksek enflasyon yüzde 40’ın üzerine çıkmamızı engelliyor

AKP'den oy oranı itirafı: Yüksek enflasyon yüzde 40’ın üzerine çıkmamızı engelliyor
AKP Ar - Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "Yüksek enflasyon yüzde 40’ın üzerine çıkmamızı engelliyor” dedi.

Seçim tartışmaları sürerken araştırma şirketleri de düzenli olarak araştırma sonuçlarını kamuoyuyla paylaşıyor. MetroPOLL Araştırma Şirketi, son anketinin "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda kime oy verirsiniz?"in sonuçlarını açıklamıştı. Ankete göre ilk turda Erdoğan yüzde 40,1 alırken, Kılıçdaroğlu yüzde 30,2, Demirtaş ise yüzde 15,2 oranında oy alıyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti Genel Merkezi’nin yaptırdığı araştırmalarda da Erdoğan’ın oylarında yükseliş olduğunu yazdı. "AK Parti’nin oyları yükseliyor ama yüzde 40’ın üzerine çıkmıyor" diyen Selvi, bu durumu AKP Ar - Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’e sorduğunu ve "Yüksek enflasyon yüzde 40’ın üzerine çıkmamızı engelliyor” yanıtını aldığını belirtti.

Selvi, "Küresel liderliği Erdoğan’ı yükseltirken, hayat pahalılığı paçalarından tutup aşağıya çekiyor. Mustafa Şen de aynı noktaya işaret ediyor. AK Parti’nin 2023’ten önce yüksek enflasyon sorununu çözmesi lazım" ifadesini kullandı.

HER ŞEY 2 KİLO DOMATES DEĞİL

Selvi yazısında şu yorumu da yaptı: "Ama bu da bir gerçek. Halkımız yüksek enflasyon sorununu da Erdoğan’ın çözeceğine inanıyor. Çünkü Erdoğan zaten bunu başarmış bir lider. Ayrıca muhafazakâr seçmen son tahlilde, ‘Evet, hayat pahalılığı var. Ben zorlanıyorum’ der ama nihayetinde, “Her şey 2 kilo domates değil” der. Domatese değil, değerlerine oy verir... "

YAZININ TAMAMI

Politika