AKP'den TikTok'u Türkiye'de yasaklama sinyali

AKP'den TikTok'u Türkiye'de yasaklama sinyali
ABD'de TikTok uygulamasının yasaklanmasının önünü açan yasa tartışmalara neden olurken, Meclis Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman yaptığı açıklamada, "Tiktok Türkiye'de yasaklanabilir" dedi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyon toplantısında TikTok’un yasaklanabileceğine işaret etti. Yayman, şunları söyledi: "“Özellikle bu platformda içerik paylaşımları noktasında çok ciddi eleştiriler var. Size de geliyor yani artık mızrağın çuvala sığmadığı bir durumla karşı karşıyayız. Hepimizin çocukları var. Çocukların korunması, ailenin korunması, gençlerin daha sağlıklı bir ruh yapısıyla büyümesi gerekiyor.

Tiktok’u Amerika’da yasaklıyorlar. Biz yasaklamalara karşıyız, fakat Türkiye’de de bu işin sonu yasaklamaya kadar gidecek. Çünkü, maalesef ama maalesef, burada asla sözle, tavsiyeyle, ricayla mesafe alamadığımız bir ilişki var.”

ABD'ye dava açmıştı

Çinli ByteDance firmasının ana ortağı olduğu TikTok'un ABD'de devredilmesinin, devredilmemesi halinde ise yasaklanmasının önünü açan yasa tasarısı 24 Nisan'da ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanarak yürürlüğe girmişti. TikTok da ABD hükümetine dava açmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem