AKP'li Demiröz'den '100 il' düzeltmesi: Temenniydi

AKP'li Demiröz'den '100 il' düzeltmesi: Temenniydi
Bitlis’in Ahlat ilçesinde konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkarılacağı yönünüdeki açıklamasını "Konuşmamda; 'Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkarılması halinde Ahlat’ın bunların arasında yer alacağı' temennisidir" diye düzeltti.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz “Cumhurbaşkanı’mızın verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda, inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız" demişti.

Demiröz, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar, bu konuşmaların yanlış yansıtıldığını iddia etti. AKP’li Demiröz, “Ahlat’ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında ‘İl sayısı 100’e çıkarılacak’ şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysa ki konuşmamda; 'Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkarılması halinde Ahlat’ın bunların arasında yer alacağı' temennisidir” ifadelerini kullandı.

HAZIRLIKLI OLALIM

Demiröz, Ahlat'taki konuşmasında şöyle demişti: "Ahlat’ı bundan sonra dünya başkenti gibi dünya liderlerinin toplanıp, dünyanın sorunlarını görüşeceklerini bir kent haline getireceğiz. Bunu büyüklerimiz açıklayacak. İnşallah hedefimiz bu bölgenin, Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanı'mızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim."

Gündem