AKP'li Osman Gökçek, Tahir Elçi'yi hedef aldı, CHP'den sert yanıt geldi

AKP'li Osman Gökçek, Tahir Elçi'yi hedef aldı, CHP'den sert yanıt geldi
Melih Gökçek’in oğlu AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Diyarbakır Eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülüşünün yıldönümünde Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin CHP’den milletvekili seçilmesini hedef aldı.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşma yapan AKP’li Osman Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında konuşma yaparken CHP sıralarından gelen yanıtlara Tahir Elçi’yi hedef alarak verdi.

Gökçek, CHP sıralarına dönerek “Bu sesinizi kendi aranızda ‘PKK terör örgütü değildir’ diyen Tahir Elçi’nin hanımı için de çıkarsaydınız” dedi.

Bu sözlerden sonra Genel Kurul’da tartışma çıktı. Daha sonra CHP adına kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, “Ankara’yı parsel parsel satan jeliboncuların bu kürsüde CHP'yi eleştirmeye hakkı yok. Çözüm süreci adı altında PKK'lı teröristlere Habur'da kırmızı halılar sererek davulla zurnayla karşılayıp çadır mahkemelerinde beraat ettirenlerin buraya çıkıp da 'PKK terör örgütü Kılıçdaroğlu'nu destekledi' diyecek yüzleri yok. Biz kürsülere çıkıp sümüklü FETÖ için 'Gel de bu hasret bitsin' diyenler değiliz. FETÖ’nün önünde Amerika'ya gidip diz çöküp icazet alanlardan değiliz!” sözleriyle tepki gösterdi.

Türkan Elçi, CHP’den İstanbul Milletvekili seçilmişti. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Ahmet Hakan’ın sunduğu bir programdan sonra hedef haline getirilmiş ve hakkında soruşturma açılmıştı. Elçi o yayından kısa bir süre sonra Diyarbakır’da basın açıklaması yaptığı sırada öldürülmüştü. (Kısa Dalga)

Gündem