AKP'li Yasin Aktay'dan Kaşıkçı kararına tepki: Çok üzgünüm

AKP'li Yasin Aktay'dan Kaşıkçı kararına tepki: Çok üzgünüm
Suudi gazeteci Cemak Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesine ilişkin davanın Riyad'a devredilmesine AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay'dan tepki geldi.

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesine ilişkin davanın Adalet Bakanlığı’nın olumlu görüşü üzerine Suudi Arabistan’a devredilmesi kararına tepki gösterdi. Kaşıkçı ile yakın arkadaş olduğu bilinen Yasin Aktay, "Dört yıldır bu dava ile yatıp kalkıyorum, çok üzgünüm" dedi.

'BELKİ DE BENİM BİLMEDİĞİM BİR ŞEYLER VARDIR'

Halk TV'den Seyhan Avşar'a konuşan Aktay, "Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Dört yıldır bu dava ile yatıp kalkıyorum. Çok üzgünüm. Belki de benim bilmediğim bir şeyler vardır" ifadelerini kullandı.

Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz daha önce, Suudi gazetecinin başkonsoloslukta başına bir şey gelmesi halinde kendisinden Aktay'ı aramasını istediğini açıklamıştı. Cengiz, "Cemal, Bir şey olursa da hemen Yasin Aktay ve Türk Arap Medya Derneği'ne haber verirsin' dedi" ifadelerini kullanmıştı.

Gündem