AKP'nin HDP ziyareti: 'MHP sorun haline getirmiyor'

AKP'nin HDP ziyareti: 'MHP  sorun haline getirmiyor'
MHP'den üst düzey isim gazeteci İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada AKP'nin HDP ziyaretine ilişkin "Salıyı bekleyin" demişti. Hürriyet yazarı Hande Fırat da MHP'nin bu ziyareti çok da sorun haline getirmediğini yazdı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın yer aldığı AKP heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifine ilişkin Meclis’te HDP grubunu ziyaret etmişti. Bu ziyaret siyasi gündemin ilk sıralarına otururken Cumhur ittifakı ortağı MHP'nin tavrı da merak ediliyordu. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, MHP'den üst düzey isimle yaptığı görüşmeyi aktardı. Saymaz, 'Bahçeli’den sonraki en yetkili isimlerden biri'nin konuyla ilgili olarak, "Salıyı bekleyin" diyerek, Bahçeli'nin grup toplantısını işaret ettiğini söylemişti.

Hürriyet yazarı Hande Fırat ise AKP'nin HDP'ye yaptığı ziyaretin MHP tarafından sorun haline getirilmediğini söyledi. Fırat yazısında şunları dile getirdi: "MHP çok da sorun haline getirmiyor. CHP ile HDP’nin bir olduğunu düşünen MHP’ye göre, CHP’ye giden AK Parti’nin HDP’ye gitmesi yadırganmıyor MHP’nin yeni bir açılım, HDP’ye farklı bir bakış açısının geleceği yönünde bir endişesi yok. MHP’ye göre AK Parti bunu zaten yapamaz. İçeriden ya da dışarıdan Cumhur İttifakı’na zarar vermek isteyen bazı isimlerin bu durumu kullanmasına da müsaade edilmeyecek.

Yani MHP’ye göre Cumhur İttifakı’nın arası bozulsun diye uğraşanlara prim verilmeyecek."

Politika