AKP'nin HDP ziyaretini MHP nasıl yorumladı?

AKP'nin HDP ziyaretini MHP nasıl yorumladı?
Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP, “anayasa değişiklik teklifinin AKP’nin teklifi olduğuna” dikkat çekiyor.

AKP, “türban serbestisi ve aile” içerikli anayasa teklifinin TBMM’ye sevki öncesinde “siyasi bir hamlede” bulunmuş ve hafta içi Adalet Bakanı Bozdağ başkanlığındaki bir heyet, teklif ile ilgili muhalefetin kapısını çalmıştı. Cumhuriyet'ten Selda Güneysu imzalı habere göre Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP, “anayasa değişiklik teklifinin AKP’nin teklifi olduğuna” dikkat çekiyor.

MHP’nin de bu teklife destek vereceğinin altı çizilirken HDP ile AKP heyeti arasındaki görüşmeye ilişkin MHP kanadı, “MHP’de bir rahatsızlık var mı” sorusunu yanıtsız bırakarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“CHP, başörtüsü serbestisi için yasa teklifi verdi, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa seçeneğini sundu. Anayasa değişikliği teklifi de Erdoğan’ın dediği gibi muhalefet için bir ‘turnusol kâğıdı’ görevi görecek. Kim samimi, kim değil, belli olacak. Teklif için yapılan görüşmede MHP yok. Çünkü teklifin sahibi biz değiliz. Bizim HDP’ye bakış açımız da çok net. HDP, ‘terör örgütü PKK’nin uzantısı olan bir partidir.’ MHP, Cumhur İttifakı ile yoluna devam edecektir.”

Politika