'AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum olarak kesinleşti' iddiası: Metin Külünk de aday adayı olmuştu

'AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum olarak kesinleşti' iddiası: Metin Külünk de aday adayı olmuştu
AKP'nin yerel seçimler için İstanbul adayının Murat Kurum olarak kesinleştiği iddia edilirken Ankara için de Ziya Selçuk isminin öne çıktığı konuşuluyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Beştepe'de bir araya geldi. Kulislere göre görüşmede Ankara ve İstanbul adaylarının konuşulduğu ifade edildi. Buna göre AKP'nin yerel seçimler için İstanbul adayının Murat Kurum olarak kesinleştiği iddia edilirken Ankara için de Ziya Selçuk isminin öne çıktığı konuşuluyor.

Gazete Pencere'den Tolga Balcı'nın haberine göre, Erdoğan ve Bahçeli görüşmede, CHP yönetiminde olan Ankara ve İstanbul üzerinde durdu. Habere göre, İstanbul’da AKP milletvekili ve eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ismi kesinleşmiş durumda. Kurum'un bugün sosyal medya hesabından 'Yeniden İstanbul' paylaşımı yapması da dikkat çekmişti.

Külünk de aday adayı olmuştu

23 Kasım'da eski AKP MYKY üyesi Metin Külünk, “Sevdim seni bir kere” diyerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP’ye aday adaylık başvurusunu yaptı.

İki partinin kurullarında konuşulduktan sonra açıklanacak

Haberde, Ankara içinse eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk isminin öne çıktığı belirtildi. Seçimlerde aday olacak isimlerin iki parti kurullarında konuşulduktan sonra açıklanması bekleniyor.

AKP'de başvuru süreci 5 gün önce bitti

AKP'nin 31 Mart 2024'te yerel seçimler için 9 Kasım'da başlattığı belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuru süreci 22 Kasım'da sonlandırıldı.

CHP'de yarın sona eriyor

CHP'de 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde aday adaylığı başvuruları ise 21 Kasım'da başladı. Açıklamada aday adayı olmak isteyenlerin 21 - 28 Kasım tarihleri arasında başvuru yapabileceklerini duyuruldu.

HEDEP'de 10 Aralık son

Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (HEDEP), 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için aday adaylığı başvurularını başlattı. Başvurular da son gün 10 Aralık.

(Kısa Dalga)

Gündem