Akşener ile görüşen İmamoğlu: İş birliği olabileceğini düşünüyorum

Akşener ile görüşen İmamoğlu: İş birliği olabileceğini düşünüyorum
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile görüşen İBB Başkanı İmamoğlu, "Ben sadece Sayın Akşener'le iyi niyet dili ile bir konuşma gerçekleştirdim. Bu konuşmayı da önemsiyorum ve bir iş birliğinin de olabileceğini düşünüyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV canlı yayınında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

'Verimli bir sohbet yaptık'

Akşener ile olumlu bir görüşme yaptıklarını belirten İmamoğlu, "Akşener'le konuşmamızda da verimli ve pozitif bir sohbet yaptık. Son söz söylenene kadar her şey konuşulmalıdır. Ben bu noktada gelin İstanbul'da konuşalım deme hakkına sahip değilim. Ben sadece Sayın Akşener'le iyi niyet dili ile bir konuşma gerçekleştirdim. Bu konuşmayı da önemsiyorum ve bir iş birliğinin de olabileceğini düşünüyorum" dedi.

'Umutların tavan yaptığı noktada seçimi kaybettik'

İmamoğlu, görüşmelere dair şunları söyledi:

"Umutların tavan yaptığı noktada seçimi kaybettik. Seçimi kaybettikten hemen sonra derlenip toparlanmanın ve kendine gelişin şart olduğunu ortaya koyacak duyguları veremedik. Biz herhangi bir seçim gibi davranarak o geceyi sıradanlaştırdık. Ben ertesi sabah insanlara seslenmek zorunda hissettim kendimi ve yaptım. Milyonlarca insanın kalbi kırılmıştı."

'Son söz söylenmeden İstanbul ve Türkiye'nin lehine olacak her şeye açığım'

"Son söz söylenmeden İstanbul ve Türkiye'nin lehine olacak her şeye açığım. Akşener'le konuşmamızda da verimli ve pozitif bir sohbet yaptık. Son söz söylenene kadar her şey konuşulmalıdır. Ben bu noktada gelin İstanbul'da konuşalım deme hakkına sahip değilim. Ben sadece Sayın Akşener'le iyi niyet dili ile bir konuşma gerçekleştirdim. Bu konuşmayı da önemsiyorum ve bir işbirliğinin de olabileceğini düşünüyorum."

'Bir mürekkep bu batırıp imzalayacak. Bizi engellemesin'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "CHP dönemindeki vatandaş bizim dönemimizi mumla arıyor" sözlerine de değinen İmamoğlu şunları söyledi:

"Bu Ülkenin cumhurbaşkanıdır kendileri, başarılar dilerim. Umut ederim enflasyonu düşürmeyi başarır, gençlerin yurt dışına kaçışını durdurur. Umut ederim ile başlayan o kadar çok şey söylerim ki. Ben böyle dua ediyorum ama bu millet hesabını da soracak. Bir imzayla kredisi hazır 300 metrobüs alacaktık biz. İnanılmaz bir metrobüs eskimesi vardı. Geldiğimizin 6. ayında kredisini hazırladık hala masasında duruyor bir mum yollayalım göremiyorsa artık görüp imzalasın. Sefaköy- Beylükdüzü hattına artık başlamak istiyoruz. Yaklaşık 3.5 milyon insanı ilgilendiriyor. Bir mürekkep bu batırıp imzalayacak. Bizi engellemesin" dedi.

'İş birliğini sorduk'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de dün Akşener ile bir görüşme gerçekleşti. Görüşme sonrası yapılan basın toplantısında Özel "İyi Parti'nin 81 il için almış olduğu kendi adaylarıyla girme kararında bazı seçim bölgeleri için GİK kararında bir değişiklik olup olmayacağını sorduklarını" söyledi. Akşener de ilk GİK toplantısında konuyu yeniden değerlendireceklerini açıkladı.

(Kısa Dalga)

Gündem