İYİ Parti'de CHP ile işbirliği tartışması: Paçacı savundu, Aydın karşı çıktı

İYİ Parti'de CHP ile işbirliği tartışması: Paçacı savundu, Aydın karşı çıktı
İYİ Parti'de gözler, CHP ile iş birliği tartışmalarının yapılacağı genel idare kurulu toplantısında. Akşener toplantı öncesi partisinin kurmaylarını topladı, görüşlerini dinledi. Toplantıda Cihan Paçacı iş birliği yapılmasını savunurken Koray Aydın karşı çıktı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, “iş birliği”nin görüşüleceği genel idare kurulu (GİK) öncesinde partisinin önemli isimleriyle konuyu tartıştı.

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş'in edindiği bilgiye göre; İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, işbirliğinin partiye zarar verebileceğini dile getirdi. Aydın, şimdiye kadar İYİ Parti’nin seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla katılacağı yönünde, işbirliği yapılmayacağı yönünde söylemle kamuoyuna çıkıldığını anımsattı. İşbirliği istemeyenlerin tamamı mevcut söylem ile işbirliği yapılmasının tutarsızlık oluşturacağı ve kamuoyunda bunun geri tepeceği yönünde görüş belirttiler.

'Büyük tahribat olur'

GİK üyesi Bilal Uzun, bu yöndeki düşüncelerini sosyal medyadan da paylaşmıştı. Uzun, ittifak ve işbirliği konusunda GİK’in eylül ayında kararını verdiğini belirterek kişisel düşüncesini şöyle açıkladı: “Net karar ve beyanlardan sonra bu noktadan geri dönüşün tahribatı büyük olacaktır. Bir itiraz vardıysa iki aydır edilmeliydi, bu derece sert tonda açıklamalar olmamalıydı. Bir iddia koyduk ve onun arkasında durmak zorundayız.”

Toplantıda Cihan Paçacı’nın ise CHP ile işbirliği yapılması gerektiği yönünde görüş belirttiği öğrenildi. Paçacı’nın muhalefetin ve İYİ Parti’nin genel durumunu da değerlendirerek bu sonuca vardığını açıkladığı öğrenildi. Toplantıda işbirliği isteyenlerin çoğunlukta olduğu belirtilirken Akşener’in yalnızca dinlemekle ve not almakla yetindiği dile getirildi.

Iğdır ve Kars'ta aday gösterecekler mi?

İYİ Parti kulislerinde Iğdır ve Kars’ta aday göstermeme konusu da tartışılıyor. Yapılabilecek bir işbirliğinin, Cumhur İttifakı tarafından yine “Bölücülerle işbirliği yapılıyor” propagandasını gündeme getirilmesi üzerinde duruluyor. Buna karşın İYİ Parti’nin Kars ve Iğdır’da aday göstermeyip MHP adayını destekleyerek bu yönde yapılacak propagandayı kırabileceği de değerlendiriliyor. (Kısa Dalga)

Politika