Akşener'den işbirliği tartışmalarına: Bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz

Akşener'den işbirliği tartışmalarına: Bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz
İYİ Parti lideri Meral Akşener: CHP ile işbirliği tartışmaları için "İttifak dedikleri bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Bu mücadeleyi başkasının yazdığı senaryoya figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerlerine zıplama tahtası olmadan, başkasının sevabına da günahına da ortak olmadan özü başımıza, birlikte hür ve müstakil olarak vereceğiz.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP ile işbirliği tartışmaları için "İttifak dedikleri bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz" dedi. Akşener "Bugünden sonra da bizi gül bahçeleri beklemiyor" diye konuştu

Akşener'in partisinin TBMM’deki grup toplantısından satır başları şöyle:

Seçme seçilme hakkı: 1934’te batılı ülkelerden bile önce Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Bu halk 1930’da belediye seçimleri için 1934’te diğer düzenlemeler yayınlanmıştır. O gün böylesine bir vizyonumuz varken bugün kadın haklarında Türkiye’yi dünyanın gerisinde bırakan bir vizyonsuzlukla mücadele ediyoruz. Buna razı gelmeyeceğiz, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kadınların güçlenmesini istemeyen, başarılarını çekemeyenler rahatsız olmaya devam edecek. İktidara baskı yapıp İstanbul Sözleşmesi’ni rafa kaldırtan kadın düşmanları rahatsız olmaya devam edecek.

Enflasyon rakamları: Sayın Erdoğan geçen yıl bu zamanlar, “2023’te herkes hesabını yüzde 20 enflasyona göre yapsın” demişti. Bu haftanın başında veriler açıklandı. Enflasyon ENAG’a göre yüzde 129’a, TÜİK’e göre yüzde 62’lere ulaştı. Büyük ekonomist Sayın Erdoğan’a inananlar boşa düştü. Beceriksizliğinin sonuçlarından yüzü kızarmayan iktidar, yeni sorunlar üretiyor. (Asgari ücretin senede bir kere zamlanması) Bu kararı hangi gerekçeyle aldınız Sayın Erdoğan? Enflasyon mu düştü pahalılık mı azaldı? Milletimiz rahata mı erdi? Utanmadan “Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyiz” diyorsunuz.

Bütçe görüşmeleri: Karşımızda yokluğa ve yoksulluğa mahkum edilen bir Türkiye var. İstikrarsız ve geleceği belirsiz bir Türkiye var. Rantiyeleri üç kuruş zarar etti diye dünyaları yerinden ederken, insanlarımızı borçlarla baş başa bıraktılar. Enflasyon AK Parti yüzünden fırladı, paramız AK Parti yüzünden pul oldu. Türk Milleti AK Parti yüzünden fakirleşti. İktidara seslenmek istiyorum; bir kez olsun sorumluluk alın, milletimizi düşünün, bir kez olsun siz fedakarlık yapın. Bütçe görüşmelerinde saray için değil millet için bütçe yapın.

Ekonomideki gelişmeler: AK Parti siyasi görünümlü bir rant hareketidir. Ülkece aklanan kara paraları, fonları ve vurgunları konuşuyoruz. Biz bu hale nasıl geldik? İktidar kısa dönemli para ihtiyacını karşılamak için varlık barışını çıkardı. Uyuşturucu satana, kaçakçılık yapana, “getir paranı” dedi. Ülkemiz kara para için cennet haline geldi. Türkiye gri listeye alındı. AK Parti ve ekonomi yönetimi son dönemde yatırımcı arıyor. Hiçbir itibarlı yatırımcı gri listedeki Türkiye’ye yatırım yapmıyor. İktidar da mecburen Türkiye’yi gri listeden çıkarmaya çalışıyor. Bu arkadaşlar her konuda olduğu gibi bu süreci de ciddiyetsizlik ile yönetiyorlar. Türkiye haftalardır güzellik merkezleri üzerinden para aklayanların avro’lu bigudilerini konuşuyor. Dolandırılan spor insanlarını konuşuyoruz. Para aklayanlar konuşuyor ama parası aklananlar nedense hiç konuşulmuyor. Dolandırıcılığa yol verenler konuşulmuyor. Haksız kazançları finanse edenler konuşulmuyor. Cambazlar konuşuluyor ama sirkin sahibi hiç konuşulmuyor. Buzdağının altında yatanın, kayıt dışı ekonomi olduğunu biliyoruz. Bugün ekonomimizin üçte biri kayıt dışında. İsraftan geri durulmuyor, rant şebekelerinin döndürdüğü değirmenin suyu nereden diye bakılmıyor. Bu kepazeliğin sorunu sadece ekonomi değildir. Bu bir ahlak sorunudur. AK Parti kayıt dışını sorun olarak değil fırsat alanı olarak gördüğünden bu düpedüz iktidar sorunudur. Ne zaman haram yemeyi günah sayan faziletli insanlar iktidara gelir, bu sorun o zaman çözülür.

Yerel seçimler: Projeler yerine dedikodular, talepler yerine aritmetik hesaplar konuşuluyor. Yetkiyi devraldığımız her şehirde adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir ulaşım hizmetlerini hayata geçirmeye kararlıyız. Sıfır toplamlı ittifak düzenine karşı başlattığımız mücadele artık yeni bir aşamaya geçti. İki kutuplu siyasetin karşısında Türkiye'nin demokratik milli yükselişini başlatmanın gururunu yaşıyoruz. Kayıkçı kavgalarıyla milletimizi oyalayanlara karşı anlamlı bir başlangıç yaptık, zor günler yaşadık. Bugünden sonra da bizi gül bahçeleri beklemiyor. Önümüzde çetin bir yol var. Çiçek demetlerinin ardına gizlenen tehditler alacağız, yüzümüze gülüp tetikçilerini ardımıza gönderenleri göreceğiz ama bizim için siyaset bir konfor ve rant alanı olmadı. Tekrar tekrar yaylım ateşine tutacaklar. Daha da ilginci her iki taraf birden yapacak. Bu ülkede milletimizden başka kimseye yaranamıyoruz. İki taraf da bize hakaret ediyor, ortak noktaları bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemizi engellemek. Yok hiçbirinin birbirinden farkı.
Adına ittifak dedikleri bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Bu mücadeleyi başkasının yazdığı senaryoya figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerlerine zıplama tahtası olmadan, başkasının sevabına da günahına da ortak olmadan özü başımıza, birlikte hür ve müstakil olarak vereceğiz.Erlik günü gelip çatmış İYİ Parti'nin tüm neferlerine artık meydan görünmüştür. Türlü dümenle tarlamızı sürmek isteyenlere inat milletimizle buluşacağız. (Kısa Dalga)

Gündem