Altılı masa yeniden bir arada: Millet İttifakı adayını açıklayacak

Altılı masa yeniden bir arada: Millet İttifakı adayını açıklayacak
Millet ittifakının cumhurbaşkanını açıklayacağı kritik toplantıyla ilk olarak DEVA Partisi lideri Ali Babacan geldi. Daha sonra sırasıyla Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener toplantının yapılacağı Saadet Partisi'ne geldi.

ESRA TOKAT


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cuma günü (3 Mart) yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek Altılı Masa'ya sert eleştiriler yöneltmişti. Altılı olarak yola başlayan masa cumartesi günü ilk kez beş lideri ağırladı. Liderlerin açıklamasında “Aynı istikamette çalışmalara devam etme kararlılığındayız” denildi. İttifak bugün yeniden bir araya geleceğini duyurdu.

Son ana kadar İYi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masaya dönüp dönmeyeceği net değildi. Ancak gün içinde önemli gelişmeler oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da Akşener'le görüştü. İki belediye başkanının başkan yardımcılığı formülü öne sürüldü ve krizin çözüldüğü belirtildi. Bu arada İYi Parti'de Akşener'le konuşan İmamoğlu ve Yavaş Saadet Partisi'ne geldi, kısa bir süre sonra ayrıldı.

İlk gelen Ali Babacan

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan toplantıya ilk olarak DEVA lideri Ali Babacan geldi. Halk "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı.

Babacan'ın ardından DEVA Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve son olarak da İYİ Parti lideri Meral Akşener toplantının yapılacağı Saadet Partisi binasına geldi.

CHP'liler 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları atarken, İYİ Partililer de "Halkın umudu Akşener' sloganları attı...



Babacan'ın ardından DEVA Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve son olarak da İYİ Parti lideri Meral Akşener toplantının yapılacağı Saadet Partisi binasına geldi.
MAK Araştırma'nın sahibi Mehmet Ali Kulat şu değerlendirmeyi yaptı: Bir sürü insan devreye girdi. Herkes elini taşın altına koydu. Muhalefetin umut olabilmesi için mutlaka beraber hareket etme zorunluluğu var. Kimsenin bu masayı dağıtma lüksü yok. Akşener geldi ve görevini yapıyor şu anda...
Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş da şunları söyledi: Millet ittifakı Akşener tarafından bir anafora sokuldu. Ama o anaforun kendi partisini de yutacağını da gördü.ve gemisi batmadan bir an önce karaya yanaştı. Keşke hiç o gereksiz çıkışları yapmasa, o güzel havayı dağıtmasaydı... Ama hiçbir şey için geç kalınmış değil. Mllet ittifakı bugün burada yapacağı küçük lansmanın ardından yarından itibaren yoluna devam edecektir... Herkes bu süreçten bir ders çıkarmıştır. Türkiye'nin AKP ve MHP ile kaybedecek bir dakikası bile yoktur herkesin buna odaklanması gerektiğini düşünüyorum.."

CHP'liler 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları atarken, İYİ Partililer de "Halkın umudu Akşener' sloganları attı..." />

Yapılan toplantının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Gündem