"Asgari ücrette ne öne çıkacak?"

"Asgari ücrette ne öne çıkacak?"
2024 asgari ücretinin ne kadar olacağı ve zam oranı milyonlarca emekçinin gündeminin birinci sırasına yerleşmiş bulunuyor. Gazeteci Cem Kılıç asgari ücret tartışmasında, asgari ücrette önemli olanın, asgari ücret alanların toplam çalışanlar içindeki oranı olduğunun altını çizdi.

Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri milyonlarca kişinin gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Son iki ayın enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında asgari ücrete yapılacak zam oranı 6 aylık enflasyon farkına göre yeniden şekillenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, asgari ücret zammına ilişkin yaptığı tek zam vurgusu belirlenecek asgari ücreti daha merak edilir hale getirdi.

Bu durumda "asgari ücrette ne öne çıkacak?" sorusu gündeme geliyor.

Milliyet yazarı Cem Kılıç bugünkü köşesinde bu konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Asgari ücret tartışmaları büyük ölçüde asgari ücretin miktarı üzerinden yapılıyor. Bu bakımdan, asgari ücretin alım gücü ön plana çıkıyor. Bir ülkede asgari ücretin satın alma gücü elbette önemli.

Ancak asgari ücret çalışana verilecek ücretin en alt limitini temsil ettiğinden esas odaklanılması gereken miktarı değil, asgari ücret üzerinden gelir elde eden kişilerin toplam çalışanlar içindeki oranı. Çalışan kesim açısından gerçek anlamda refah artışı sağlayacak olan, ülkede katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve bu sayede ücretlilerin gayri safi yurt içi hasıladan aldıkları payın artırılmasıdır." (Kısa Dalga)

Ekonomi