Ateşkeste her bir İsrailli rehine için 3 Filistinli rehine bırakılacak

Ateşkeste her bir İsrailli rehine için 3 Filistinli rehine bırakılacak
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun açıklamasında ateşkesin ardından savaşa devam edeceklerini söylerken İsrail basınında yer alan haberlerde esir takasının detayları paylaşıldı.

İsrail Güvenlik Kabinesi Esir takasını görüşmek üzere toplandı.

Toplantısı öncesi açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu; ateşkesten sonra savaşı durdurmayacaklarını, ateşkesin ordunun savaşa hazırlanmasına olanak tanıyacağını ifade etti.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; dün akşam kaçırılanların aileleriyle görüştüğünü söyleyen Netanyahu; onlara kaçırılanları geri döndürmenin kutsal bir görev olduğunu söylediğini kaydetti.

İlk etapta 80 esir serbest bırakılacak

IDF sözcüsü Gallant ise; rehineleri geri almanın ahlaki bir mesele olduğunu dile getirdi ve anlaşmayı doğru bulduğunu söyledi. İsrail basınında yer alan haberlere göre; takas anlaşmasında ilk olarak 80 kişi serbest bırakılacak. Kaçırılan her İsrailliye karşılık da 3 Filistinli tutuklu, İsrail tarafından serbest bırakılacak.

Dört günlük ateşkes uygulanacak ve İsrail daha fazla rehinenin serbest bırakılması karşılığında ateşkes süresini uzatacak. Ayrıca Gazze'ye yakıt ve yardım desteğine de izin verilecek. (Kısa Dalga)

Dünya