Avrupa Parlamentosu'nda rüşvet operasyonunda itiraflar başladı

Avrupa Parlamentosu'nda rüşvet operasyonunda itiraflar başladı
Avrupa Parlamentosu'nu sarsan yolsuzluk skandalında Belçikalı makamlarca anlaşarak "itirafçı" olan eski AP milletvekili Pier Antonio Panzeri, Katar ve Fas'ın yolsuzluk skandalına karıştığını doğruladı.

Avrupa Parlamentosundaki (AP) yolsuzluk soruşturmasında adı geçen eski milletvekili Pier Antonio Panzeri, Belçika savcılığıyla anlaşarak itirafçı oldu.

Panzeri 10 Aralık 2022'de "suç örgütüne lider olarak katılmak, kara para aklamak, aktif ve pasif yolsuzluk" ile suçlanmıştı. İtirafçı olan Panzeri, rüşvete ilişkin bilgi, isim ve belgeleri savcılığa verecek.

Panzeri hakkında sınırlı hapis cezası ve para cezası verilecek. 1 milyon euro olarak tahmin edilen tüm varlıklara el konulacak.

euronews.com'un haberine göre avukat Laurent Kennes, "Panzeri Katar ve Fas ile bağlantılı yolsuzluk eylemlerine aktif olarak katıldığını ve dolayısıyla yolsuzluk yaptığını ve başkalarını da yolsuzluğa bulaştırdığını itiraf etti" dedi.

Ancak daha fazla yabancı ülkenin olaya karışıp karışmadığını teyit etmekten kaçınarak, gizliliğin "soruşturmanın ilerlemesini sağlamak" için olduğunu savundu.

Avukat "Herkes Katar ve Fas'ı ilgilendiren bir davadan bahsettiğimizi biliyor. Eğer başka ülkeler de varsa, soruşturma her şey basına açıklanmadan devam edebilmelidir. Buna da soruşturmanın gizliliği deniyor" diye konuştu.

Belçikalı yetkililerle varılan anlaşma çerçevesinde Panzeri'nin de "suç örgütünün lideri" olduğunu kabul ettiğini belirten Kennes, "Ancak bu onun tek lider olduğu anlamına gelmiyor. Bu onun amaçlarından biri, insanları yozlaştırmak olan bir örgütün liderlerinden sadece biri olduğu anlamına geliyor" diye konuştu. Panzeri'nin yanı sıra AP'nin eski başkan yardımcısı Yunan Eva Kaili, ortağı Francesco Giorgi ve sivil toplum kuruluşu direktörü Niccolo Figa-Talamanca iddialarla ilgili gözaltında bulunuyor. (Kısa Dalga)

Dünya