Ayasofya'nın kapısını ye, haberini yapma: Tahribatı araştırmaya giden gazeteci gözaltına alındı

Ayasofya'nın kapısını ye, haberini yapma: Tahribatı araştırmaya giden gazeteci gözaltına alındı
Art arda gelen tahribat iddiaları üzerine Sanat Tarihi Derneği Başkanı Şerif Yaşar ile birlikte Ayasofya'ya giden Tele 1 muhabiri Engin Açar cep telefonu ile çekim yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Müzeden camiye çevrildikten sonra önce İmparator Kapısı'nın 'yendiği' ileri sürülen Ayasofya'da daha sonra da turistlerin Ayasofya duvarlarından parçalar koparıp poşete doldurduğu anların görüntüleri paylaşılmıştı.

Sanat Tarihi Derneği Başkanı Şerif Yaşar tarihi kapıdaki zararın ardından yaptığı açıklamada bir görevlinin kendisine, “İnsanlar oradan geçerken ellerini sürtüyorlar. Bazıları hatta oradan parça koparıp ağızlarına atıyorlar” dediğini aktarmıştı.

Tele 1 muhabiri Engin Açan, tahribat iddialarını araştırmak için Şerif Yaşar ile birlikte Ayasofya'ya gitti. Güvenlik görevlileri Engin Açar'ıcep telefonuyla çekim yaptığı gerekçesiyle gözaltına aldı. Açar ile birlikte röportaj yaptığı Şerif Yaşar'ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Aynı anda çekim yapan onlarca turist hakkında ise bir işlem yapılmadı.

'İzinsiz çekim yaptığı' gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenilen Engin Açar ve Şerif Yaşar, Sirkeci Polis Merkezi'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Açar’ın gözaltına alınmasına DİSK Basın İş’ten tepki geldi:

“Ayasofya’da yaşanan tahribatı yerinde görüntülemek isteyen TELE 1 muhabiri Engin Açar, röportaj yaptığı Sanat Tarihi Derneği Başkanı Şerif Yaşar ile birlikte polisler tarafından gözaltına alındı. Gazetecilik suç değildir, Engin Açar derhal serbest bırakılsın!" (Kısa Dalga)

Gündem