Ayhan Bora Kaplan davası 15 Nisan’da başlıyor
Ayhan Bora Kaplan ve ekibi hakkında açılan dava Sincan Cezaevi kampüsünde 15 Nisan'da başlayacak.
Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, yeraltı dünyasında Kaplanlar olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ve ekibi hakkında açılan davanın duruşma gününü belirledi.
T24'te yer alan habere göre Kaplan ve adamları Sincan Cezaevi kampüsündeki duruşma salonunda 15 Nisan Pazartesi günü hakim karşısına çıkacak. Duruşma periyodu 5 gün sürecek.
Suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan tutuklandı
61 sanık yargılanacak
Ankara Başsavcılığı, Kaplan’ın da aralarında bulunduğu 61 sanık hakkında “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, kasten öldürme, yağma, eziyet, suç delillerini yok etme” gibi suçlardan dava açmıştı. Savcılık, Kaplan ve örgüt yöneticisi oldukları öne sürülen 5 kişi hakkında biri ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep etmişti. İddianame, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.
Ayhan Bora Kaplan iddianamesi hazır: Silahlı suç örgütü, öldürme, eziyet, şantaj...
Sincan'da görülecek
28’i tutuklu 61 sanık hakkında düzenlenen iddianameyi kabul eden mahkeme, tensip zaptını hazırladı. Buna göre Kaplan ve adamları 15 Nisan Pazartesi günü hakim karşısına çıkacak. Duruşmalar Sincan Cezaevi kampüsündeki salonda görülecek. (Kısa Dalga)
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.
