AYM raportörü, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" düzenlemesinin iptali yönünde rapor hazırladı: Anayasa'ya aykırı

AYM raportörü, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" düzenlemesinin iptali yönünde rapor hazırladı: Anayasa'ya aykırı
Gazeteci Alican Uludağ bugün AYM'de görüşülen “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna hapis cezası getiren maddeye dair AYM raportörünün 'Anayasa'ya aykırı' olduğu yönünde bir rapor yazdığını bildirdi.

Anayasa Mahkemesi, Sansür Yasası ile düzenlenen “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna hapis öngören maddeyi bugün görüşecek. “Halkın haber alma hakkını savunuyor, sansür yasasına hayır diyoruz” diyen basın meslek örgütleri de bu sabah AYM karşısında nöbet başlattı.

'Anayasa'ya aykırı'

Gazeteci Alican Uludağ'ın aktardığı bilgiye göre AYM raportörü, gazetecilerin tutuklanmasına neden olan "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" düzenlemesinin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali yönünde rapor hazırladı. Ancak raporun üyeler yönünden bir bağlayıcılığı olmadığı da belirtildi.

'Bağlayıcılığı yok'

Uludağ'ın paylaşımı şöyle:

"Özel bilgi: AYM raportörü, gazetecilerin tutuklanmasına neden olan "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" düzenlemesinin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali yönünde rapor hazırladı. Raporun üyeler yönünden bağlayıcılığı bulunmuyor" bilgisini verdi.

(Kısa Dalga)

Gündem