Baba Gültekin: Kızı diri diri yakılmış bir babayım ben, kadınlar için mücadelemi sürdüreceğim

Baba Gültekin: Kızı diri diri yakılmış bir babayım ben, kadınlar için mücadelemi sürdüreceğim
Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, davada sanık Cemal Metin Avcı’ya verilen cezada haksız tahrik indirimi yapılmasına isyan etti: "Kızı diri diri yakılmış bir babayım. Bu caniye mükâfat gibi ceza verildi. Yeter! diye bağırmak istiyorum"

Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, davada sanık Cemal Metin Avcı’ya verilen cezada haksız tahrik indirimi yapılmasına isyan etti: "Kızı diri diri yakılmış bir babayım. Bu kararları verenler kendilerini benim yerime 5 dakika koysunlar verecekleri tepkiler benimkinden fazla olur. Bu caniye mükâfat gibi ceza verildi. Yeter! diye bağırmak istiyorum"


Milliyet gazetesinden Çiğdem Yılmaz'a konuşan Gültekin, özetle şunları söyledi: " Babası olduğum için belki sağlıklı düşünmediğimi ve olayı hep kendi açımızdan tarafsız değerlendirmediğimizi düşünecekler. Ancak şöyle de bir gerçek var, kızımın tüm yaşadıkları belgelerle birlikte ortada ve dosyada tahrik ile ilgili bir delil görmedik. Ortada bir tahrik yokken bu neyin indirimi, tahrik olmayan bir durumda nasıl indirime gidiliyor? Bu ülkede kanun, adalet varsa herkese eşit uygulansın. Adalet bir gün bu kararları verenlere de lazım olacak.

Kızımın artık gelmeyeceğini çok iyi biliyorum. Artık tüm mücadelem Türkiye’deki kadınlar için. Bundan sonra şiddet gören, yok sayılan, öldürülen kadınlar için mücadelemi sürdüreceğim. Kızımın ölümünden sonra şunu çok daha iyi gördüm, kadınları katleden canilerin hepsi aynı klasik ifadeleri veriyor. ‘Erkekliğime laf etti’, ‘Aldattı’, ‘Barışma teklifini kabul etmedi’... Bu ve bunun gibi ifadeler. Bunlarla mücadele edeceğim.”

Kızı diri diri yakılmış bir anne, kızının yaşadıklarından dolayı duruşma salonunda isyan ediyor. Ceza alıyor ve Ekim’de mahkemesi var. Diğer taraftan caninin kardeşi ve diğer tüm aile bireyleri beraat etti. Bu mu adalet? Bu durumu verilen bu kararları düşündükçe kafayı yeme noktasına geliyorum. Sesim çıktığı kadar ‘Yeter!..’ diye bağırmak istiyorum.”

HABERİN TAMAMI

Gündem