Babacan: Bir dakika arkadaş, ne oluyoruz ya, Kızıl Ordu Korosu'na mı özendiniz

Babacan: Bir dakika arkadaş, ne oluyoruz ya, Kızıl Ordu Korosu'na mı özendiniz
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bir devlet kurumunun töreninde bir partinin seçim şarkısını söyletemezsiniz. Siz, adil ve şeffaf yapılması gereken seçimlerde, sokakta güvenliği sağlamakla görevli bir kuruma, partinizin şarkısını söyletemezsiniz. Gözümüzün önünde, iktidar partisinin seçim şarkısı söylendi. Bir dakika arkadaş, ne oluyoruz ya. Kaşla göz arasında Kızıl Ordu Korosu'na mı özendiniz. Çok istiyorsanız partinizin özel müzik grubunuzu kurarsınız" dedi.

Beştepe’deki Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde, Akademi Bandosu’nun AKP’nin “Türkiye Vizyonu” tanıtımında kullandığı şarkı çalınmıştı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bu durumu eleştirerek şöyle dedi:

"Tüm bunlar aynı zamanda bir zihniyet meselesi. Bakın, devlet kurumlarının görevi sadece iktidar partisine değil, tüm vatandaşa hizmet etmektir. Bunun lamı cimi yok. Örneğin emniyet teşkilatı. Hepimizin iç güvenliğini sağlamak zorundadır değil mi, Buna itiraz eden var mı, yok. Peki arkadaşlar, iktidar ortaklarının dar siyasi çıkarlarının emri altında hareket etmeye zorlanan bir teşkilat ülkemize hizmet edebilir mi, Böyle bir teşkilat suçla mücadele edebilir mi, edemez. Partilileştirilmeye çalışılan bir emniyet teşkilatının, suçla mücadele kabiliyeti zayıflar. Hangi parti olduğunun hiçbir önemi yok.

Devlette partizanlığın yeri olmaz. Bakın, ben polis kardeşlerimin özlük haklarını, çalışma koşullarını, üstlerinden astlara yapılan baskıları defalarca gündeme getirmiş bir arkadaşınızım. Gördüğüm her polis intiharı haberinde kahroldum. Her birinde isyan ettim.

İşte aynı şekilde, bugün, polis teşkilatımıza ideolojik bir üniforma giydirilmesine de itiraz ediyorum. Gördünüz değil mi polis akademisi törenindeki görüntüleri. Gözümüzün önünde, iktidar partisinin seçim şarkısı söylendi. Bir dakika arkadaş, ne oluyoruz ya. Kaşla göz arasında Kızıl Ordu Korosu'na mı özendiniz. Çok istiyorsanız partinizin özel müzik grubunuzu kurarsınız, şarkılarınızı Spotify'a yüklersiniz, istediğiniz gibi çalıp oynarsınız. Ama kalkıp da, bir devlet kurumunun töreninde bir partinin seçim şarkısını söyletemezsiniz. Siz, adil ve şeffaf yapılması gereken seçimlerde, sokakta güvenliği sağlamakla görevli bir kuruma, partinizin şarkısını söyletemezsiniz. Olmaz. Bu toplumun vicdanını incitiyor arkadaşlar. İktidar partisisiniz diye kurumu partilileştiremezsiniz. Buna toplumumuz "hayır" der." (DHA)

Politika