Babacan: Muhalefeti birbirlerini suçlama yarışı hayal kırıklığını derinleştiriyor

Babacan: Muhalefeti birbirlerini suçlama yarışı hayal kırıklığını derinleştiriyor
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçmende 14 Mayıs sonrası hayal kırıklığı olduğunu ifade ederek, Meral Akşener'in İmamoğlu'nu hedef aldığı sözlerine işaret etti: Seçim sonrası muhalefet partilerin kendi iç tartışmaları, partilerin birbirlerini suçlama yarışı bu hayal kırıklığını daha da derinleştiriyor.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Babacan Türkiye'de yakalanan çete liderlerinin vatandaşı olduğu, ülkelerin haritasını göstererek, şunları söyledi:

"Biz muhalefet bloku olarak büyük bir inançla girdiğimiz genel seçimlerde arzu ettiğimiz başarıyı yakalayamadık. Seçim sonuçları sadece muhalefeti destekleyen seçmenlerde değil, aktif siyaset yapan birçok insanda da hayal kırıklığı ve umutsuzluk yarattı bunun da farkındayız. Seçim sonrası muhalefet partilerin kendi iç tartışmaları, partilerin birbirlerini suçlama yarışı bu hayal kırıklığını daha da derinleştiriyor. Şurada seçime üç ay kalmış daha dün masada oturanların birbirleriyle ilgili neler söylediklerini neler yaptıklarını büyük bir hicapla izliyoruz. Dün elini tuttuğunuza bugün "düşman" derseniz güven oluşturamazsınız. Dün "adayımdır" dediğinize bugün "korkak" derseniz güven oluşturamazsınız.”

Meral Akşener ne dedi?

Meral Akşener, “operasyon siyaseti” yürütüldüğünü söyleyerek “Şu an itibarıyla bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum” dedi. Akşener’in hedefinde, cumhurbaşkanı adayı göstermek istediği, seçim sürecinde birlikte çalıştığı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu vardı. (Kısa Dalga)

Gündem