Babacan'ın kararı CHP ve İYİ Parti'nin elini rahatlattı

Babacan'ın kararı CHP ve İYİ Parti'nin elini rahatlattı
Örgütlerdeki rahatsızlıklar kamuoyuna yansımadan önce Babacan’ın aldığı karar İYİ Parti ve CHP’nin elini rahatlattı. Ali Babacan’ın kararından sonra altı partinin kendi amblemleri ile seçime gireceği bildirildi.

MAHMUT AYDIN


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın seçimlere kendi amblemi ile katılacağını açıklaması 6’lı masada uzun süredir yürütülen milletvekili pazarlığını yeni bir boyuta taşıdı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun “3.ittifak olabilir. Bu, ittifak içinde ittifak. DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi birlikte seçime katılabilir” sözlerinden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “listelerinin diğer partilere açık olduğunu” söyledi. CHP millervekilleri bu açıklamadan rahatsız olduklarını kulislerde açıkça dile getirdi. Bu süreçte 6’lı masadaki küçük partilerin İYİ Parti ve CHP ile milletvekili pazarlığı yaptıkları gündeme geldi. Bu talepler, CHP ve İYİ Partide kabul görmedi. Örgütlerdeki rahatsızlıklar kamuoyuna yansımadan önce Babacan’ın aldığı karar İYİ Parti ve CHP’nin elini rahatlattı.

HER PARTİ KENDİ AMBLEMİ İLE KATILACAK

Ali Babacan’ın kararından sonra altı partinin kendi amblemleri ile seçime gireceği bildirildi. Partiler bu konuda şimdilik bir açıklama yapmayacaklar. DEVA Partisi yönetiminin 6’lı masada yer alan diğer partileri aldıkları karar hakkında bilgilendireceği öğrenildi.
6’lı masanın Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ve cumhurbaşkanı seçimi konusunda işbirliğinin devam edeceği belirtildi.

DEVA’DA HEDEF YÜZDE 7

Aldığım bilgiye göre, DEVA Partisi yönetimi, seçimlerde yüzde 7 barajını aşmayı hedefliyor. Eğer barajı aşamazlarsa yüzde 3 oy oranıyla Hazine yardımından yararlanmayı bekliyor.

Politika