Bahadır Erdem’den İYİ Parti'ye çağrı: Önünüzde son bir fırsat var

Bahadır Erdem’den İYİ Parti'ye çağrı: Önünüzde son bir fırsat var
İYİ Parti’nin yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkarma kararını doğru bulmadığını bildirerek, istifasını sunan Erdem, çağrı yaptı: Bugün için en önemlisi, AKP ve ortaklarının ülkeyi içine soktuğu bu sıkışmış siyasi rejimde İstanbul, Ankara ve bir çok ili yeniden muhalefetin kazanmasını elbirliği ile çalışarak sağlamaktır.

İYİ Parti’den istifa eden Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem, CHP lideri Özgür Özel’in ‘iş birliği’ teklifinin gündeme geleceği İYİ Parti GİK toplantısı öncesi Genel Başkanı Meral Akşener’e sosyal medya hesabından çağrıda bulundu.

Erdem, “Bugün sizin ve GİK üyelerinin önünde son bir fırsat var. Alacağınız karar ile sadece İYİ Parti’nin ya da İYİ Parti seçmeninin kaderini belirlemeyeceksiniz” dedi.
Erdem, “İYİ Parti Genel İdare Kurulu’ndan olası çıkabilecek 81 il ve ilçelerinde seçimlere müstakil girme kararı sonucunda mevcutta muhalefette olan bir çok il ve ilçe belediyesinin oy bölünmesi sonucunda AKP’ye bırakılma ihtimali oldukça güçlüdür. Bu çerçevede düşünecek olursak, bir hukuk hocası, bir aile babası, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve eski bir yol arkadaşınız olarak sizlerden ricam muhalefetin büyük çabalarla sahip olduğu ve çok kıymetli olan bu güç birliğinden yana tavır koymanızdır” dedi.

İstanbul, Ankara ve bir çok ili yeniden muhalefetin kazanmasını için...

En azından İstanbul ve Ankara gibi önemli büyükşehirlerde, oy bölünmesi sonucunda kaybedilmesi neredeyse kesin olan ilçeleri kapsayacak şekilde yapılacak bir iş birliğinin her kesimi tatmin edeceğini ifade eden Erdem, "Muhalefet seçmenine ülkeden ümidi tümüyle kestirerek ve siyasetten nefret eder hale getirerek hiç bir partinin ülkenin gelecekteki ümidi haline gelmesi mümkün değildir. Bile bile muhalif seçmene şehrini kaybettirmek hiç bir siyasi partiye güç ya da itibar sağlamaz. Bugün için en önemlisi AKP ve ortaklarının ülkeyi içine soktuğu bu sıkışmış siyasi rejimde İstanbul, Ankara ve bir çok ili yeniden muhalefetin kazanmasını elbirliği ile çalışarak sağlamaktır. Son olarak tekrar vurgulamak isterim. Önümüzdeki yerel seçim sadece bir yerel seçim değildir. 27 Mart 1994’teki yerel seçimde yaşanan bölünmenin doğurduğu sonucun bugün ülkenin başına neler açtığı apaçık ortadayken umarım tekrar aynı hata yapılmaz” dedi.

(Kısa Dalga)

Gündem