Bahçeli: Cumhur İttifakı mutabakata varmıştır

Bahçeli: Cumhur İttifakı mutabakata varmıştır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı kararını vermiş, mutabakata varmış, 31 Mart 2024 tarihi için yola koyulmuştur. Kaldı ki AK Parti'yle çözemeyeceğimiz bir mesele de olmayacaktır. Bize düşen görev çok çalışmaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, parti genel merkezinde gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı öncesi basın toplantısı düzenledi. Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "AK Parti'yle yapılan görüşmelerinde, belediye pazarlığından ziyade "Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın tecellisine odaklandıklarını Türkiye'nin geleceği adına her türlü özveriyi karşılık beklemeksizin gösterdiklerini belirtti.

Bahçeli, siyasi kulislerin müfsit (arabozan) akıntısına kapalı olduklarını kaydederek, "Küfürden daha şiddetli olan fitne akınına, hazırlıklıyız ve bağışıklık kazanmış haldeyiz. Hakikat gelince hıyanetin yerle yeksan olacağının bilincindeyiz. Araba çamura battıktan sonra yol gösteren çok olurmuş. Biz tekerimize çomak sokmak için tetikte bekleyen çamur zihniyetleri, çarpık niyetleri, münafık siyasetçileri, iç ve dış husumet cephesinde tüfek çatan ahlaksızları, her cephede bozguna uğratmaya muktediriz. Velhasıl, Cumhur İttifakı kararını vermiş, mutabakata varmış, 31 Mart 2024 tarihi için yola koyulmuştur. Kaldı ki AK Parti'yle çözemeyeceğimiz bir mesele de olmayacaktır. Bize düşen görev çok çalışmaktır" dedi.

Özgür Özel'in Şeyh Said açıklamalarını hedef aldı

Bahçeli, Şeyh Said tartışmalarına ilişkin de "terörist başı, katil, cani ve emperyalizmin uşağı" ifadelerini kullandı. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bir televizyon kanalında yaptığı, "Bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş acılar, bugün bazı torunlarının kalbini acıtıyorsa, o acıya saygılı olmak gerekir" açıklamasına ilişkin ise "Aziz Atatürk'ün mirasının yağma edilmesini, hatıralarına ihanet edildiğini nasıl anlatalım? Ne acısı, neyin acısı, unutulmasın ki hainlere acıyan, Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti'ne teröristlerin penceresinden bakan çürümüşlerdir" dedi. (DHA)

Gündem