Bahçeli, TTB'nin kapatılmasını, Fincancı'nın vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi

Bahçeli, TTB'nin kapatılmasını, Fincancı'nın vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, TTB'nin kapısına kilit vurulmasını isterken " Türk Tabipleri Birliği Başkanı'yla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yakın yollardan birisidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "Cumhuriyet; lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözlerine ilişkin "Sözlerim bağlamından koparılıyor" sözlerine tepki gösterdi. Bahçeli, "Cumhuriyet'in Türk kültürüne, diline ve düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet’in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir. Bugünkü Türkçemizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir" dedi.

TBB'NİN KAPISINA KİLİT VURULMALI

Türk Tabipler Birliğini (TTB) ve TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı, kimyasal silah kullanımı iddialarına dair yaptığı açıklama nedeni ile hedef alan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türk askerine düşmanlık, düşmana askerliktir. 23 Ekim'de Köln'de husumet oluşumu tarafından düzenlenen konferansta yeminli Türkiye düşmanları sahneye çıkmıştır. TTB Başkanı da terör örgütleriyle iltisaklı olduğu gerekçesiyle hapis cezası olanların hak ihlaline uğradığını söylemiştir. Şerefli Türk hekimleri hariç, TTB Başkan ve yöneticileri en ağır cezalar tatbik edilerek kapısına kilit vurulmasını tarihi önemde addediyorum. Türk düşmanı birliğin isminin başına Türk yazılamaz. TTB'nin tıpla, hekimlikle uzaktan yakından ilgisi kalmamıştır.

Türk askerlerini hain ve zalimlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela Türk Tabipleri Birliği Başkanı'yla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yakın yolllardan birisidir.

KILIÇDAROĞLU'NA: DİNLENMEYE ÇEKİLECEKSİN

Bahçeli seçimler konusunda şunları söyledi: "Emek veriyoruz, çaba gösteriyoruz. Zaman ayırıyoruz, sürekli faal halde bulunuyoruz. Bin defa helal olsun yeter ki Cumhur kazansın, yeter ki cumhuriyetin önü açılsın, sayın Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha cumhurbaşkanımız olsun. Geldiğimiz yer belli, durduğumuz yer bellidir. Tarafımız bellidir, bizim adayımız belli, kararımız nettir.

'Kadından imam olmaz, ben başbakan olacağım' diyenin Cumhurbaşkanı adaylığı için kulisleri kaynatması fırsatçılık değil midir? Bu klasik bir FETÖ yöntemidir. Bunun diğer adı, yenemeyeceksen yıprat taktiğidir. Zillet ittifakının adayı tartışmalarını dış güçler kışkırtmaktadır. FETÖ, PKK körüklemektedir. Müstevi kalıntıları bu tartışmayı diri tutmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı deneme yanılma tahtası değildir, Cumhurbaşkanlığı acemi eğitim alanı değildir. Cumhurbaşkanlığı yalvarmayla, yakarmayla, el avuç açmayla oturulacak bir makam değildir" diyen Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "2023'te yorulacak, geri dönmemek üzere dinlenmeye çekileceksin.

Gündem